Горната камара на американския Конгрес одобри номинацията на бившия американски

...
Горната камара на американския Конгрес одобри номинацията на бившия американски
Коментари Харесай

Нов пост за Херо Мустафа

Горната камара на американския Конгрес утвърди номинацията на някогашния американски дипломат в България Херо Мустафа за посланически мандат в Египет, заяви в. “Ал Ахрам ".

По време на чуването й в Сената предишния месец Мустафа приветства основната роля на Египет за въздържане на сегашния спор в района, отбелязва изданието.

“Както Египет, по този начин и Съединени американски щати се стремят да защитят американските жители, да обезпечат неотложно и абсолютно освобождение на заложниците, да предотвратят страданието на цивилни жители и да спрат разширението на спора ", съобщи дипломатката на чуването.

Тя посочи, че посолството на Съединени американски щати в Кайро би трябвало да има “много, доста дейна роля " в дипломацията сред държавното управление на египетския президент Абдел Фатах ас Сиси и други районни играчи във връзка с войната сред Хамас и Израел.

Мустафа, която е с кюрдски генезис, бе номинирана от президента Джо Байдън да оглави американското посолство в Египет през март т. година Позицията там бе свободна от 2022 година.

Херо Мустафа бе одобрена от американския Сенат за дипломат в България през есента на 2019 година Тя завърши мандата си в София през март и бе наследена на поста от Кенет Мертен.

Като посланик Мустафа е работила в Бейрут, Атина и Делхи, била е и консултант за Близкия изток на Байдън, когато той бе вицепрезидент.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР