Горещото време, което обхвана България през последните дни, накара много

...
Горещото време, което обхвана България през последните дни, накара много
Коментари Харесай

Хиляди все още са на морето, времето днес - като през юли

Горещото време, което обхвана България през последните дни, накара доста хора да погледнат още веднъж към морските ни курорти, видя Plovdiv24.bg . Хиляди туристи към момента са на Северното и Южното ни Черноморие. Кадрите, които публикуваме през днешния ден, са от северния плаж в Несебър, стигащ до Слънчев бряг.

Температурата на въздуха сега на север от Бургас е 31 градуса. Според последните прогнози на синоптиците от Национален институт по метеорология и хидрология обаче на следващия ден ще е последният ден, в който ще можем да се излежаваме на плажа. Поне в околните десетина дни.

Над Северното Черноморие на следващия ден облачността ще е забележителна, най-вече купеста и ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици. Над южното крайбрежие ще доминира слънчево време, само че след обяд и там ще се развива купеста облачност и ще превали. Ще духа сдържан вятър от юг-югозапад, който последователно ще се ориентира от югоизток. Максималните температури ще са 29°-32°. Температурата на морската вода е 22°-24°. Вълнението на морето ще бъде към 2 бала. 

В неделя с сдържан и мощен вятър от северозапад ще нахлува леден въздух. Температурите и в източните региони ще се намалят и оптималните ще са от 16°-17° тук-там в Западна България до 23°-24° в югоизточните региони. Към края на седмицата дневните температури ще се намалят с още и оптималните ще са най-вече сред 15° и 20°.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР