Горещо социологическо проучване пусна Галъп. То показва, че Продължаваме промяната

...
Горещо социологическо проучване пусна Галъп. То показва, че Продължаваме промяната
Коментари Харесай

Горещи данни! Слави мина БСП

Горещо социологическо изследване пусна " Галъп ". То демонстрира, че " Продължаваме промяната " е безапелационно пред ГЕРБ с 5 процентни пункта, трета мощ е Движение за права и свободи. Но Слави към този момент изпреварва Българска социалистическа партия.  

 https://static.bnr.bg/gallery/cr/medium/5fcf912ad2a5cde0497d9da55aff5f21.png

Продължаваме промяната “ се употребява с декларативната електорална поддръжка на 19,6% от пълнолетните българи, на втората позиция са ГЕРБ – с 14,2%. Данните са на база всички имащи право на глас у нас в открит въпрос. 7,9% показват Движение за права и свободи, 6,1% – Има Такъв Народ. Българска социалистическа партия е с 5,5%, Демократична България – с 3,4%, „ Възраждане “ – с 2,5%, Вътрешна македонска революционна организация – с 1,1% и „ Изправи се.БГ “ – с 1% от всички имащи право на глас, сочат данните на " Галъп "

Най-голямото струпване, по традиция, е при тези, които декларират, че няма да гласоподават или не биха подкрепили никого – общо 35,2%.

Данните са от постоянното месечно без значение проучване на „ Галъп интернешънъл болкан “ по метода “лице в лице ”, представително за пълнолетното население на страната. Агенцията следи този индикатор всеки месец в три десетилетия. Трендовете в последните месеци демонстрират последователно излизане от политизацията, която нормално характеризира околоизборни интервали, и определяне на избрани равнища на поддръжка за партиите.

„ Продължаваме промяната “ резервира преднината, „ ножицата “ с ГЕРБ от над 5 пункта укрепва в този месец.

Индикаторите, които организацията употребява обаче, демонстрират друга степен на неотстъпчивост на другите електорати. Например, този на Политическа партия е още по-скоро мрежа, в сравнение с корав електорат. Подкрепата за друга още изграждаща се групировка като „ Възраждане “ евентуално пък остава ненапълно скрита и би показала своята готовност в съответно състояние на избори. Нишата на „ Възраждане “, регистрирана в равнищата на общо доверие към партията, се е нараснала три пъти в последната година.

Следва да се има поради, че 66% у нас са против зеления документ, а в негова поддръжка се афишират 23,6%, до момента в който останалите се двоумят. Това значи, че анонсът на държавното управление за срочно отпадане на документа e в благозвучие с публичните настроения и е пристигнал в точния момент.

Перспективата за нови предварителни избори обаче се отхвърля изрично. 55,6% от запитаните са срещу нови избори, 17,5% одобряват сходна вероятност. Останалите се затрудняват да образуват мнение. Това значи и отмалялост от отминалата година на избори, и липса на витална политическа опция в всеобщите очи.

Изследването е извършено „ лице в лице “ с таблети сред 3 и 11 февруари 2022 година измежду 803 пълнолетни българи. Извадката е представителна за пълнолетното население на страната. Абсолютната оптималната неточност е ±3,5% при 50% дялове. 1% от цялата извадка се равнява на към 55 хиляди души.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР