Горещи данни кои партии влизат в новия парламент пусна Алфа

...
Горещи данни кои партии влизат в новия парламент пусна Алфа
Коментари Харесай

Горещи данни. Кои партии са с шанс за кабинет?

Горещи данни кои партии влизат в новия парламент пусна " Алфа Рисърч ". Според организацията в Народното събрание ще има 7 партии, като в подредбата им има изненади.

6% преднина на ГЕРБ пред " Продължаваме промяната ", отбелязва " Алфа рисърч " в изследването си.

То е извършено сред 27 август и 2 септември измежду 1117 пълнолетни от цялата страна. Реализира се със лични средства на организацията, а информацията е събрана посредством директно стандартизирано изявление с таблети по домовете.

23,4 на 100 измежду твърдо решилите, че ще гласоподават, ще пуснат своя избор за ГЕРБ. " Продължаваме промяната " са втори - със 17,5 на 100. Движение за права и свободи е с 10,9%, а Българска социалистическа партия с 9,8 на 100.

" Възраждане " е на пета позиция с резултат 9,5%. „ Демократична България “ събира 7,5 на 100 поддръжка.

" Български напредък " е седма по резултат с 4,2%. " ИТН " събира 3,9% поддръжка, съгласно проучването.

Така Народното събрание съгласно социолозите ще е 7-партиен. Под бариерата с изключение на Има Такъв Народ остава и " Изправи се, България " с 2% поддръжка.

Топ 3 на най-важните за хората проблеми, посочвани от осем от всеки 10 българи, са – инфлация (89%), цени на енергоносителите (86%), опазване на здравето (83%).

Най-високи са упованията гласоподавателите да чуят позициите на партиите точно по тези три целта. Войната сред Русия и Украйна и корупцията са посочени от към две трети от интервюираните. Следват екологичните проблеми, свързани със положението на язовири, водоеми и прочие, както и незаконната емиграция, които още веднъж застанаха във фокуса на публичното внимание около трагичните произшествия в последните седмици и вълнуват две трети от интервюираните пълнолетни българи. Класацията на десетте най-значими казуса се добавя от положението на пътищата, изключително на прага на наближаващия зимен сезон и от образованието.

Изследването на " Алфа рисърч " е извършено в интервала 27 август - 2 септември измежду 1117 пълнолетни от цялата страна. Реализира се със лични средства на организацията, а информацията е събрана посредством директно стандартизирано изявление с таблети по домовете.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР