Горди контрольори глобиха десетки пътници в София вчера. Това се

...
Горди контрольори глобиха десетки пътници в София вчера. Това се
Коментари Харесай

Хейтминутка: Как така глобявате, преди да сте си свършили работата?

Горди контрольори глобиха десетки пасажери в София през вчерашния ден. Това се случи още в първите часове на първия работен ден от новата година, в който беше възобновена главната функционалност на контролиращите градския превоз. 

От началото на изключителното състояние бяха затворени голям брой будки за продажба на билети,  водачите нямаха право да оферират талончета, с цел да се ограничи контактът им с прекомерно доста хора, а  на контрольорите бе предоставена задачата да продават билети на пасажерите. 

Тази процедура стартира на 23 юни и продължи до вчера, когато медиите тържествено показаха репортажи за възобновените санкции в градския превоз в столицата, без да зададат най-важния въпрос.

Какво стана със системата за електронно таксуване, която струваше милиони, а още е неактивна?

Как Общината, която не си е свършила работата и не е осигурила вид за закупуване на билети, има наглостта да глобява?

Администрацията на Йорданка Фандъкова не съблюдава обещан от самата нея период за привършване на шумно рекламирания план, който струва прескъпо на данъкоплатците – нова цифрова система за таксуване на пасажерите. 

С въвеждането на така наречен билет система хартиеният билет трябваше да остане в историята, а жителите и гостите на София да могат да употребяват в метрото и в наземния превоз абонаментните си карти, както и могат да заплащат за пътуването и с банкови дебитни и кредитни карти, както и през смарт телефоните си. На процедура обаче новите валидатори в рейсовете, трамваите и тролейбусите (сини на цвят) към момента са в тестов режим.

Центърът за градска подвижност (ЦГМ) върна остарялата система не тъй като изискванията са подобаващи, а по чисто финансови претекстове.

Пътниците са почнали по-рядко да презареждат картите си за пътешестване, фрапантно са спаднали продажбите на билети и талони, в резултат на което сдружението е записало огромни загуби. Явно няма самообладание да ги покрие и стартира непосредствено с санкции, а всеобщата акция в първия работен ден на 2021 година беше усърдно отразена в всеобщите медии, с цел да е ясно на хората, че " Враг номер 1 на страната е нередовният пасажер ", а не некадърната администрация.

От " Спаси София " напомнят, че формалната причина билет системата да не е дейна, е фактът, че от ЦГМ са " не запомнили " да интегрират в нея новата линия на метрото, нищо, че тя се построява от 2015 година и от десетилетие се знае тъкмо какъв брой станции и изходи ще има тя.

И у вас ли се затвърди чувството, че ни се подиграват? И то по този начин детински, без даже се пробват да ни замажат очите... Освен с безумните репортажи на глобявани жители.

 

Тикет системата още не е подготвена, само че и няма от кое място да се купи билетче. 2021 година стартира с следващото погазено заричане...
Posted by Спаси София on Monday, 4 January 2021
 
Законите очевидно не важат за Столична община. Вижте за какво!
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР