Горда съм да ви представя последното начинание на България- пощенско

...
Горда съм да ви представя последното начинание на България- пощенско
Коментари Харесай

Ангелкова представя България на международен форум в Китай

Горда съм да ви показва последното начинание на България- пощенско филателно издание, отдадено на самодейността „ 2017- Международна година на устойчивия туризъм за развиване “. Принципите на самодейността ни въодушевиха да създадем клеймото и мисля, че това е добър метод за се запазят полезностите на акцията, даже и след края на тази година. Това сподели министърът на туризма Николина Ангелкова при представянето на българската пощенска марка по време на 22-рата Генерална асамблея на Световната организация по туризъм (СОТ) в Китай. По време на събитието всеки от участниците получи като подарък листовка, включваща пощенски плик и блок-марка със особено обръщение от министър Ангелкова.
Бих желала да изразя нашата признателност към господин Талеб Рифай, общоприет секретар на СОТ за поддръжката му на нашата самодейност, съобщи още министърът. По думите й точно общите старания на ведомството и СОТ разрешиха през днешния ден да бъде показана нашата марка. Филателното издание изобразява два от най-емблематичните културни артефакти, датиращи от разнообразни исторически столетия -Рилския манастир и Тракийска казанлъшка гробница. Освен това те са и част от листата с недвижимо културно завещание на ЮНЕСКО. Елементите са свързани с кръговете, които с изключение на, че са знак на безкрайността, участват и в изображенията на двата обекта. Те могат и да са аналог на безкрайното колело на живота и дълбочината на българската история.

Както евентуално знаете, България е измежду дребното антични страни, които са запазили своето тракийско, римско и византийско културно завещание, с което заема трето място в Европа във връзка с културни артефакти, уточни министър Ангелкова. И Тя посочи, че това е главен фактор страната да реализира своята дълготрайна цел да стане целогодишна дестинация, известна освен за летния и зимен туризъм, само че и за изобилието от културно-исторически направления.
Наш приоритет е да създадем верните условия за използване на правилата, избрани от самодейността " 2017 - Международна година на устойчивия туризъм за развиване ", сподели още министърът. По думите й измежду нейните цели са поощряване на ролята на туризма в опазването на богатото завещание и присъщите полезности на нашите цивилизации и култури в света.
Министърът прикани участниците да посетят тези емблематични места за България, като акцентира, че това е най-сигурният метод да се усети духа на страната.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР