Горд съм,че културното наследство на България е високо оценено в

...
Горд съм,че културното наследство на България е високо оценено в
Коментари Харесай

Вежди Рашидов: България е високо оценена в ЮНЕСКО

Горд съм,че културното завещание на България е високо оценено в ЮНЕСКО. Това съобщи през днешния ден в Париж ръководителят на парламентарната Комисия по културата и медиите Вежди Рашидов Вежди Рашидов е български ваятел, министър на културата в кабинета на... към профила след срещата си с Ирина Бокова, общоприет шеф на ЮНЕСКО.

Вежди Рашидов благодари на Бокова за одеве взетите от нея две доста значими за страната ни - нов шестгодишен контракт за продължение на работата на Регионалния център на ЮНЕСКО в София и оповестяването на Габрово за креативен град на занаятите под егидата на ЮНЕСКО. Така Габрово става вторият български град след София, чийто културен капацитет е оценен доста високо от международната организация.



Снимка: Политическа партия ГЕРБ

Вежди Рашидов поздрави Ирина Бокова за двата й сполучливи мандата отпред на ЮНЕСКО, за скъпите й старания за опазването на международното културно завещание и за персоналната й ангажираност за развиването на българската просвета. Вежди Рашидов е в Париж за присъединяване в Генералната конференция на 39-ата сесия на международната организация. Една от главните тематики на форума е опазването на културното завещание. Утре Рашидов има срещи във френския Сенат.



Снимка: Политическа партия ГЕРБ
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР