Горд съм, че имам възможността да отчета пред вас дейността

...
Горд съм, че имам възможността да отчета пред вас дейността
Коментари Харесай

Иван Гешев: Около училищата са хванати сериозни количества наркотици

Горд съм, че имам опцията да доклада пред вас активността на прокуратурата за първите 8 месеца на годината. Това съобщи основният прокурор Иван Гешев пред депутатите от Комисията по правни въпроси, на която показа отчета за активността на държавното обвиняване. Той още веднъж повтори, че прокуратурата желае да води разговор с всички институции и управляващи. За да регистрира положителни резултати, би трябвало да се води подобен разговор, сподели основният прокурор.

" Такъв отчет се изготвя за пръв път. Той е качен на страницата на Прокуратурата в интернет и допускам, че всчики сте осведомени с него. Затова единствено ще очертая жалоните на този отчет, с цел да има повече време за въпроси към мен. "

Проверени са над 5000 учебни региони. Около образователни заведения са конфискувани в цялата страна над 674 кг марихуана, над 6 кг хероин и над 19 кг амфетамин в разнообразни разфасовки.

" Делата за корупция са 2 282, като новообразуваните са 525, написа в отчета. Осъдените и глобените са 156, а 22-ма са били оправдани. От началото на годината до края на август прокуратурата е следила 15 каузи за полицейско принуждение. Няма импортирани обвинителни актове в съда ", разгласи Гешев.

Главният прокурор акцентира, че другият проблем, пред който се е изправила прокуратурата е ръководство на МПС след приложимост на опиати.

" Проблемът е сериозен, тъй като по българските пътища се води война, в която умират повече български жители, в сравнение с в един боен спор. 90 са били делата през 2015 година за лица, арестувани след шофиране след приложимост на опиати. През 2019 година те към този момент са 3000. Това е броят на разкритите и открити от Министерство на вътрешните работи случаи. Реалната цифра съгласно мен е доста по-висока ", съобщи Гешев.

" Искам да загатна и инспекциите на Върховната административна прокуратура за противозаконни боклуци, за нерегламентирано изгаряне на отпадъци в ТЕЦ-овете „ Бобов дол ", „ Брикел " и „ Сливен ", инспекциите на ВиК мрежата и конфискуваните антики на укриващия се в Дубай Васил Божков ", сподели още основният прокурор.

Резюме на отчета на основния прокурор пред Парламентарната комисия четете
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР