Гората Хоя Бачу в Румъния Гората Хоя Бачу е наречена Бермудският

...
Гората Хоя Бачу в Румъния
Гората Хоя Бачу е наречена Бермудският
Коментари Харесай

Паранормални гори по света

Гората Хоя Бачу в Румъния

Гората Хоя Бачу е наречена Бермудският триъгълник на Трансилвания. Тази гъста гора придобива на първо време популярност в края на 60-те години, когато биологът Александър Сифт снима и демонстрира няколко невероятни фотоси на летящи дискови предмети в небето над гората. Хората, които влизат в гората, необяснимо за какво получават обриви или стартират да се усещат доста леки и заболели. Също по този начин е известно, че електронните устройства предизвикват необяснима щета в региона. Някои паранормални откриватели свързват тези незнайни неизправности с паранормална интензивност.

Някои считат, че гората е вход към друго измерение. Разказват се няколко истории, които демонстрират, че хората влизат в гората и губят ориентировка, без да си спомнят по какъв начин са прекарали времето си там. Една такава история се концентрира върху 5-годишно момиче, което се лута в гората и се изгубва. Тя се връща от гората след 5 години - по-стара, само че към момента с облеклата, които носи в деня на изгубването си, без даже да загатва и да има явен спомен къде е била.

Съвсем неотдавна паранормалната сила на гората придобива формата на политергична и призрачна активност. В един паранормален ефирен сериал следовател в гората е надран и хвърлен на земята. Хората също настояват, че виждат ярки светлини в гората Хоя Бачу. Тази паранормална активност наподобява се концентрира в непонятен съвършен кръг в гората, където нищо не може да пораства. Взетите проби от почвата на това място са оценени, само че резултатите демонстрират, че няма нищо подозрително, което да предотвратява растежа на растенията.

 Гората Хоя Бачу в Румъния

НЛО, зона на мъртва растителност, светлини без логичен източник, политергична интензивност, призрачна интензивност, духове и погрешно функционираща електроника са документираните паранормални събития на тази страховита гора. Макар че множеството от историите за това именито местонахождение може да са пресилени, мъчно е да се пренебрегне обстоятелството, че в тази гора се случва нещо необяснимо, като се имат поради последните добре документирани събития на политерапията.

Гората на самоубийците Аокигахара в Япония

Аокигахара, известна още като Море от дървета, е гора в Япония, която се намира в основата на връх Монтана, в подножието на затихналия вулкан Фуджи. Той има исторически връзки със злите духове на японската митология. Мястото е тъмно, безшумно и злокобно. Там няма никакви признаци на живот, не се чува даже повея напразно. Друго нещо, което прави тази гора друга от останалите, е, че тя подтиква хората да се самоубиват.

Самоубийството е сериозен проблем в японското общество. Някои даже споделят, че Япония сега претърпява самоубийствена зараза. Въпреки че японското държавно управление е криминализирало самоубийството, то към момента се толерира в настоящето японско общество и от време на време даже се преглежда като честен метод да се постави завършек на живота. Тази позиция на самоубийството произтича от японската традиция, че в този акт има самонадеяност. По времето на императорска Япония безусловно се смяташе за чест някой да се самоубие за страната си. Камикадзетата и кайтен торпедата са образци за такива самоубийства. Също по този начин именитият самурай можеше да почине честно единствено в борба или в ритуално самоубийство. Но за какво толкоз доста хора отиват в Аокигахара, с цел да сложат завършек на живота си? Какво е специфичното за това място?

От 50-те години насам повече от 500 души са се самоубили в гората. През 2002 година там са открити 78 тела. Тази цифра бие предходния връх от 1998 година, когато са открити 73 мъртъвци. През 2003 година броя нараства, като в гората са открити 100 тела. След това японското държавно управление престава да разгласява данни какъв брой тъкмо тела са открити в гората, с цел да се отклони вниманието от Аокигахара като горещо място за самоубийства. Въпреки това държавното управление годишно претърсва злокобното място за още жертви, като са открити и полезности, останали от умрелите.

 Гората на самоубийците в Япония

Някои свързват множеството самоубийства с романа Тъмно море от дърветата на Сейчо Мацумото от 1960 година В книгата двама неразрешени любовници се самоубиват дружно в тази гора, само че тази доктрина няма смисъл, защото самоубийствата стартират преди 1960 година, тъй че наподобява, че гората е въодушевила историята. Също по този начин гората от дълго време е свързвана със гибелта.

През 19-ти век Аокигахара се употребява за антична процедура, съгласно която се изоставят старейшините в отдалечени места, когато фамилиите им не могат да се грижат повече за тях. Там те са оставяни на произвола на ориста без самун и вода.

Но каквото и да кара хората да се самоубиват в тази гора, несъмнено е, че тя се е трансформирала в магнит за тези, които са изтощени от живота. Положението е толкоз отчайващо, че японското държавно управление даже слага знаци през гората с оптимистични послания като Моля, преосмислете и Помислете за вашето семейство. Въпреки оптималните старания самоубийствата към момента са факт. Аокигахара е като филм на ужасите, тя притегля със страшна мощ освен депресираните и обезверени хора, а и съвсем всеки, който отиде там.

Много паранормални следователи са имали опцията да проверяват това място. В епизод на дестинацията за истината на Sci-Fi канал, проверяващ екип влиза в Аокигахара с желанието да организира паранормално следствие. По време на следствието екипът открива от дълго време зарязан къмпинг и фамилна фотография, нарязана на части. Това води до повишаване на напрежението измежду откривателите. Екипът също по този начин разкрива две забавни доказателства. Единият е нереален глас, който сякаш изговаря думите Излез. Другият е видео доказателство за това, което наподобява като странна човекоподобна форма в гората.

Мнозина настояват, че Юрий преследва гората. Юрий е дума за неспокойни японски духове. Други настояват, че демоните населяват гората и когато хората влизат със самоубийствени мисли, демоните ще им попречат да се върнат обратно. Някои са описали това прекарване даже когато не имали желание за самоубийство, а просто са посетили гората. Те разказват възприятие на боязън и суматоха и споделят, че на това място като че ли дърветата се пробват да ви гълтам.

Ако планирате посещаване в тази гора в бъдеще, не забравяйте да държите очите си отворени за неспокойни призраци на самоубийство и да слушате за стенанията им на мъка. Също по този начин донесете записващо устройство, тъй като регионът е горещо място за електронно гласово събитие.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР