Гората.бг, ще подари 16 000 плодни, медоносни и горски дръвчета

...
Гората.бг, ще подари 16 000 плодни, медоносни и горски дръвчета
Коментари Харесай

Подаряват 16 000 дръвчета. Днес - ето къде

Гората.бг, ще подари 16 000 плодни, медоносни и горски дръвчета на хората от Пловдив и района, като ги раздава непосредствено на всеки искащ.

 Ще подаряваме плодни - сливи (жълта афъзка), дюли, ябълки (подложка), махалебка (дива череша), зарзала (кайсия), дресиран кестен, както и червен дъб, дъб цер, явори, люляци, златен дъжд, акация и други,
-->
 От 10:00 ч., в неделя, Ви чакаме в Район Тракия, парк " Елит ", бул. " Освобождение " 43, ДО " Лидл " -Тракия, тук: https://goo.gl/maps/J54EMErNfjjLJyqM7

 Така дружно ще се доближим до задачата ни от 3 милиона дървета в България (вече сме засадили 2.25 милиона) и ще създадем Пловдив и региона по-зелени, красиви и чисти.

 Ще помогнем и на пчелите с медоносни дървета, на хората и животните с плодни. На Земята с всяко дърво!

 Повечето фиданки (млади дръвчета) са 40-130 см., оптимални за прихващане и лесни за засаждане, като има и такива до 2 метра. Сливите (жълта афъзка), дюлите, зарзалите са непосредствено плододаващи, ябълките и черешите НЕ са облагородени (подложни са) и следва да се облагородят/ашладисат. Размерите варират.

 Ще получите указания за предпазване, засаждане и грижа. Ще бъде качена и тук в събитието.

 Да, ще може да получите по колкото желаете дръвчета - 10, 20 или колкото можете да засадите .

 Моля, носете си употребявани, само че здрави найлонови пликове/малки чували, в допълнение ще помогнете на природата и ще запазите дръвчетата.

 С присъединяване в акцията Вие сте се съгласили, че:

1. Ще извършите засаждането на фиданките законно и на подобаващи за дървесния тип места, съобразявайки се с наредбите на Закона за биологичното многообразие, Закона за предпазените територии, Закона за горите и всяко използвано законодателство, включително и общински наредби за градска среда.

2. Ще положите оптималната грижа, за оцеляването на колкото се може повече дръвчета.

3. По никакъв метод няма да продавате предоставените дръвчета.

4. При опция ще споделите фотоси от засаждането/развитието на дръвечета непосредствено в нашата група: Гората.бг - група.6. В случай, че приемате дръвчета за други хора–се задължавате да ги информирате за волята на донора и ще носите отговорност за техните дейности или бездействия като за свои.

7. Ще ни информирате навреме за всичко значимо, което би могло да докара до нарушение на закона, положителните практики или ще нанесе щета на биоразнообразието, природата или хората.

8. Ваши фотоси и снимки/видеа с Вас от събитието по разпределяне и следващо засаждане, могат да бъдат споделяни в обществените мрежи.

 Бъдете здрави, щастливи, правете колкото можете повече положително и засаждайте повече дървета!
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР