Горан Иванишевич смята, че финалът на Уимбълдън, противопоставил Карлос Алкарас

...
Горан Иванишевич смята, че финалът на Уимбълдън, противопоставил Карлос Алкарас
Коментари Харесай

Иванишевич: Джокович и Алкарас ще играят още много финали помежду си


Горан Иванишевич счита, че финалът на Уимбълдън, противопоставил Карлос Алкарас и Новак Джокович, ще е първият от поредност сходни дуели. Испанецът победи в трагичен конфликт, трансформирайки се в третия представител на своята татковина, вдигал трофея в „ All England Club “. В изявление за предаването „ Dnevnik “ по хърватската телевизия Nova TV Иванишевич показа, че Джокера и екипа му към момента са разочаровани от провалянето, само че все пак гледат с оптимизъм към US Open.

„ Аз към момента съм печален за загубата на Уимбълдън, тъй че мога единствено да си представям по какъв начин се усеща Новак. Той не съумя да се възползва от възможностите си, а на подобен край и против конкурент като Алкарас сходни неточности постоянно костват скъпо. Поздравявам Карлос, защото той сподели на света какъв необикновен състезател е. Сигурен съм, че го чака доста ярко бъдеще “ – разяснява първенецът на Уимбълдън за 2001 година

На въпроса дали споделя мнението на Джокович, че Алкарас е комбинация от него, Рафаел Надал и Роджър Федерер, Иванишевич отговори „ Абсолютно. Той има детайли от играта на Роджър, Рафа и Новак. Алкарас излъчва харизма, играе с усмивка и се забавлява на корта “.

Според някогашния №2 се задава доста забавна епоха в мъжкия тенис.

„ Всички желаят да видят оспорвано съревнование сред Джокович и Алкарас. Мисля, че макар голямата разлика във възрастта им, те ще играят един против различен на още доста финали. Сигурен съм, че предстоят доста забавни времена за нашия спорт “ – приключи Иванишевич.

В момента Джокера е на отмора в Дубровник със фамилията си, като предходната седмица стана ясно, че ще пропусне Мастърс шампионата в Торонто. Сърбинът ще се завърне на корта на ATP 1000 конкуренцията в Синсинати (13-20 август).
Tenniskafe.com · Странната седмица с клей, допинг скандал и неспортсменско държание
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР