Google стартира образователен уебсайт за коронавируса COVID-19, който съдържа съвети

...
Google стартира образователен уебсайт за коронавируса COVID-19, който съдържа съвети
Коментари Харесай

Google стартира образователен уебсайт за коронавируса

Google започва учебен уеб страница за ковид COVID-19, който съдържа препоръки за сигурност и авторитетна информация за пандемията, оповестява CNN.

Този ход идва седмица, откакто президентът Доналд Тръмп и вицепрезидентът Майк Пенс оповестиха, че Гугъл построява народен уеб страница за тестване, където американците могат да отговорят на въпросник и да бъдат ориентирани към най-близките до тях места за тестване. Гугъл обаче не удостовери изказванията на администрацията и уебсайтът, който към този момент започва, не включва тестващ екран.

Уебсайтът google.com/covid19 е " фокусиран върху образоването за заболяването, предварителната защита и ресурсите. Хората могат да намерят информация, учредена на публични държавни данни и сведения, препоръки за сигурност и предварителна защита, трендове за търсене, свързани с COVID-19, и спомагателни запаси за работещи, преподаватели и предприятия ", споделят от компанията в своя обява.

Плановете на Гугъл се забавиха за стартирането на ресурса се забавиха, откакто компанията съобщи, че се надява да се свърже с инструмент за скрининг, създаден от Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите.

Изглежда, че този инструмент към момента не е подготвен и не е ясно по кое време може да бъде приключен.

Технологичният колос съобщи още, че ще стартира да излъчва надеждна информация за ковид непосредствено в резултатите от търсенето и Гугъл Maps, когато американците потърсят медицински услуги.

И в действителност, дъщерна компания на Гугъл, която е благосъстоятелност на Alphabet, започва своята версия на тестващ уеб страница в понеделник. Характеристиките му са по-близо до това, което администрацията на Тръмп е планувала. Но този уеб страница не е основан или ръководен от Гугъл.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР