Google редуцира своя бюджет за маркетинг наполовина за второто полугодие

...
Google редуцира своя бюджет за маркетинг наполовина за второто полугодие
Коментари Харесай

Google намалява разходите си за маркетинг с 50%

Google редуцира своя бюджет за маркетинг на половина за второто полугодие на 2020 година, написа CNBC, базирайки се на вътрешни данни.

В писмо до чиновниците в маркетинговия отдел на софтуерния колос се показва, че разноските ще бъдат свити. Съобщава се и че се замразява наемането на нови чиновници както на цялостно, по този начин и на почасово работно време.

" Има съкращения на бюджета и заледяване на наемането на чиновници в маркетинга на Гугъл. Ние, дружно с останалата част от маркетинга, бяхме помолени да понижим бюджета си с към 50% за второто полугодие ", се споделя в известие на световен шеф на компанията, изпратено до чиновниците в сряда.

Говорител на компанията удостовери, че бюджетите на някои отдели на компанията ще бъдат понижени на половина.

" Както съобщихме предходната седмица, ние преоценяваме темповете на капиталовите си проекти за остатъка от 2020 година и ще се съсредоточим върху определен брой значими маркетингови услуги. Продължаваме да имаме постоянен маркетингов бюджет, изключително в цифровата сфера, както и в други бизнес области ", сподели представителят на компанията пред CNBC.

Акциите на Гугъл паднаха близо 2% в часове след оповестяването на информацията.
 Гугъл още веднъж разочарова
Гугъл още веднъж разочарова

Компанията опита да отклони вниманието от слабите резултати с данни за YouTube, само че не съумя

Драстичните стъпки идват седмица, откакто изпълнителният шеф на Alphabet Сундар Пичай съобщи, че Гугъл ще изтегли част от вложенията си през останалата част от годината на фона на рецесията с Covid-19, като стартира с назначенията. По това време обаче Пичай съобщи, че измененията в маркетинга ще бъдат дребни, а не толкоз фрапантни, както се оповестява в този момент.

" Настрана от наемането, ние продължаваме да влагаме, само че ще калибрираме фокуса и темповете на нашите вложения в области като центрове за данни и машини и нетърговски маркетинг и пътувания, " уточни Пичай в бележката към чиновниците предходната седмица.

Новината идва и откакто компанията се сблъсква с стопански напън, породен от пандемията Covid-19, която се отрази на световната стопанска система. Миналата седмица CNBC също по този начин откри, че компанията приключва образования на доста от своите служащи.

Съобщението идва също по този начин дни, преди компанията да разгласи данни за облагата си за второто тримесечие.

Преди пандемията Гугъл очакваше да усили маркетинговите разноски спрямо миналогодишните.
 Apple, Microsoft и Гугъл желаят да
Apple, Microsoft и Гугъл желаят да " избягат " от Китай. Но това няма да е лесна задача

Компаниите търсят опция да реалокират производствата си в Тайланд и Виетнам
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР