Google планира да върне в Android полезен елемент от интерфейса,

...
Google планира да върне в Android полезен елемент от интерфейса,
Коментари Харесай

Функция в Android-смартфоните, която беше много популярна през 2010 г., се завръща

Гугъл възнамерява да върне в Android потребен детайл от интерфейса, който беше отстранен от смарт телефоните преди доста години. Става дума за уиджетите на изводи екран.

Предварителна версия на функционалността беше открита в последната бета-версия на Android 14 QPR 2. Както написа 9to5Google, пълноценната функционалност може да дебютира в Android 15, който ще бъде пуснат през лятото или есента на тази година.

Както се оповестява, след активацията на скритата алтернатива, вдясно на изводи екран се появява панел, който можете да плъзнете надолу до „ споделено пространство “ с уиджети.

Понастоящем на него може да се слагат единствено уиджети за лично приложение: търсачка, часовник и календар. Така можете да виждате информацията, без да отключвате вашия смарт телефон.

Най-вероятно единствено притежателите на устройства с огромен екран, като таблети или сгъваеми смарт телефони, ще могат да прибавят уиджети на изводи екран.

В началото на 2010 година Android разреши на потребителите да вършат с уиджетите на изводи екран съвсем всичко. Можеше да се избере всеки уиджет и да се сложи на изводи екран. През 2014 година обаче тази функционалност беше отстранена от Android 5 и щастливо забравена.

Уиджетите на изводи екран още веднъж станаха известни през последните няколко години, значително с помощта на дебюта им в iOS 16 и iOS 17.

Потребителите могат да избират голям брой варианти касаещи уиджетите, с цел да изобразяват разнообразни данни, като време за самостоятелна работа на батерията, метеорологичните условия сега, вести и други.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР