Google обявява Android 10 за Android TV заедно с ново

...
Google обявява Android 10 за Android TV заедно с ново
Коментари Харесай

Google пусна Android 10 за Android TV

Google афишира Android 10 за Android TV дружно с ново устройство за разработчици ADT-3Android работи на над 2,5 милиарда устройства по целия свят. Повечето от тези устройства са смарт телефони, само че има и милиони умни часовници, таблети, тв приемници и плъгини. Android за тв приемници и STBs, именуван още Android TV, е доста по-строго следен от Гугъл, в сравнение с Android за смарт телефони. Производителите на тв приемници и телевизионни стратегии, дружно с операторите, нямат право да вършат доста модификации в главния Android TV опит, тъй че това, което виждате с всяка нова версия на Android TV, е главно това, което ще получите на всяко обещано устройство. Днес Гугъл разгласи актуализацията на Android 10 за Android TV дружно с ново тестващо устройство за разработчици – ADT-3.
Android 10 за Android TV
Гугъл разгласи стабилната актуализация на Android 10 за смарт телефони още при започване на септември, само че отложиха оповестяването на актуализацията за тв приемниците. Това е по този начин, тъй като версията за Android, персонализирана за тв приемници, работи при друг график на стартирането. Въпреки това, Android TV към момента се базира на AOSP, тъй че прекосяването към нова версия на OS носи със себе си няколко промени под капака, които се отнасят както за смарт телефоните, по този начин и за тв приемниците. По-специално, новите функционалности за сигурност и дискретност на Android 10, като въвеждането на TLS 1.3, ще оказват помощ за сигурността на потребителските данни от злонамерени приложения, основани за платформата. Поддръжката на Project Mainline ще даде опция на Гугъл да обслужва актуализации на основни съставни елементи на рамката непосредствено от Play Store – заобикаляйки нуждата OEM-производителите / операторите да натискат актуализация. Функции като Live Caption, сега извънреден смарт телефон от Pixel, могат да бъдат внедрени на тв приемници, защото базовият API е част от рамката на Android.

В прессъобщението Гугъл не означи никакви промени за UX, характерни за Android TV, или нови функционалности, тъй че това известие може да наподобява малко подхранващо. Ще настоявам обаче, че това е положително нещо. Благодарение на понижената фрагментация, Android TV не се нуждае от огромни ъпгрейди на Оценка за съвместимост, с цел да вкара нови функционалности и опит, за разлика от Android за смарт телефони. Разработчиците могат да се възползват от новите API на Android 10, като се насочат към равнище 29 на API в своите приложения.

Устройство за разработчици ADT-3За да се разработят вярно за платформата, разработчиците се нуждаят от тестово устройство, работещо с най-новата версия на Оценка за съвместимост. ADT-2 беше разгласен на Гугъл I / O 2018 като тестово легло за Android 9 Pie, а новият ADT-3 е, както може би очаквате, тестово легло за новата версия на Android 10. Това е дребна приставка с четириядрен процесор A53, 2 GB DDR3 памет и 4K60 HDR HDMI 2.1 видео излаз. Предварително е сертифицирано за пускане на приложения и услуги на Гугъл и обезпечено е да получавате актуализации и корекции за сигурност от Гугъл. Устройството ще се продава на заинтригувани разработчици посредством OEM сътрудник в идващите месеци.

В средата на септември Гугъл показа прелиминарен обзор на версията на Android 10 OS (и тяхната пътна карта за идващите две версии на Android) на годишната Международна спогодба за лъчение (IBC). Тази презентация беше предоставена на производители, оператори и снабдители на телевизия / STB, само че тя дава добър обзор на дълготрайните проекти на Гугъл за платформата. Гугъл явно е вложена в триумфа на техния ефирен бизнес, макар че желаем същото да се каже и за тяхната екосистема smartwatch.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР