Google обявиха официално вчера преименуването на AI чатбота си Bard

...
Google обявиха официално вчера преименуването на AI чатбота си Bard
Коментари Харесай

Google Bard вече е Gemini и влиза в Android

Гугъл оповестиха публично през вчерашния ден преименуването на AI чатбота си Bard в Gemini. Промяната е за името да отрази по-добре силата на огромния езиков модел, задвижващ асистента, добавя компанията. Освен това, Gemini става характерност от устройствата от екосистемата на Android, която ще може да се задейства по избор.

Gemini съставлява най-мощният огромен езиков модел на Гугъл към днешна дата. Той има опциите да организира диалози, да генерира комплициран текст и дава отговор на въпроси, да генерира компютърен код и други Моделът идва в три разновидности: Gemini Nano, който има способността да работи локално на мобилни устройства, Pro, който е в основата на новия чатбот и Ultra – най-мощната вариация.

Новата характерност в Android телефоните ще може да се употребява още от през днешния ден от потребителите в Съединени американски щати. Използването му ще е сходно с това на Гугъл Assistant: с цел да се задейства, потребителят ще би трябвало да натисне непряк бутон или просто да произнесе: OK, Гугъл. От обяснението на компанията излиза наяве, че когато е деен той ще поема надзор над устройството. Gemini ще „ вижда “ всичко, което вършиме на телефона (а може би и пред него), да следи интензивността на приложенията и да поддържа връзка с вас в действително време. Така да вземем за пример, в случай че четете някакъв материал, вие ще може да зададете въпрос на Gemini, обвързван с част от текста, след което той да ви отговори.

Освен това, Gemini ще получи интеграция до други артикули на Гугъл, като Workspace и Cloud. Оттук-нататък, DuetAI for Workspace към този момент ще е Gemini for Workspace and Гугъл Cloud. В идващите месеци потребителите на Workspace ще могат да доближават Gemini в Gmail, Docs, Sheets, Slides и Meet в качеството му на персонален AI помощник.

Компанията разкри също по този начин Gemini Advanced. Той ще даде достъп до Gemini Ultra 1.0 – най-големият и най-сложен AI модел, създаван в миналото от компанията. Ultra е екипиран с разнообразни модални благоприятни условия, повече интерактивни функционалности за работа с код, по-дълбоки аналитични качества и други

Gemini Advanced ще е наличен като част от Гугъл One AI Premium проекта на цена от $19.99 месечно. Компанията ще предлага два месеца гратисен интервал за прилагане на услугата.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР