Google“обяви началото на поддръжката на Passkey“в Android“ и Chrome“. Това

...
Google“обяви началото на поддръжката на Passkey“в Android“ и Chrome“. Това
Коментари Харесай

Google иска да въведе биометрични пароли

„ Гугъл “обяви началото на поддръжката на „ Passkey “в „ Android “ и „ Chrome “. Това е системата, призната едностранно и от „ Apple “и „ Microsoft “в рамките на алианса „ Fido “, с който те целят да отстранен потреблението на познатиявид пароли с букви и числа,предаде ANSA.

След като бъде задействан, „ Passkey “ще разреши на разработчиците на приложения и на операторите на уеб страници да одобряват засвидетелствуване на потребителя посредством ограничения, които към този момент се употребяват за смарт телефоните като пръстови отпечатъци, лицево различаване или краткотраен код, който се снима с камерата на мобилния телефон, в случай че достъпът се реализира посредством компютър.

За да се резервира сигурността на данните, приложенията и уеб страниците няма да могат да „ четат “биометрични данни, пръстови отпечатъци и информация за лицето, които ще останат единствено на персоналното устройство, само че ще могат да се обработват от операционната система, в тази ситуация „ Android “.

Както при отключването на смарт телефона, по този начин и при удостоверяването на самоличността в приложения и портали, ще е задоволително да употребявате тези способи.

Целта, поради наличието на други софтуерни колоси в алианса „ Fido “, е „ Passkey “да стане световен, т.е. средство за сигурен достъп до всички услуги на участващите компании, за сърфиране в интернет, заплащане и други

Тъй като от ден на ден приложения и уеб сайтове прибавят поддръжка за „ Passkey “, връзките на потребителите с онлайн удостоверенията ще се трансформират. „ Passkey “е доста по-сигурен сурогат на паролите и други фишинг фактори за засвидетелствуване “, отбелязва Гугъл.

„ Те не могат да бъдат употребявани наново, не се разгласяват при положение на пробив и защищават потребителите от фишинг офанзиви “, разясняват от компанията.

Биометричните данни ще се записват в приложението „ Гугъл Password Manager “, където автоматизирано ще се архивират в облака, с цел да се избегне блокиране при загуба на устройството.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР