Google обяви, че в Android 14 е въведена нова функция,

...
Google обяви, че в Android 14 е въведена нова функция,
Коментари Харесай

В Android 14 е въведена нова функция за сгъваемите смартфони – вижте каква е тя

Гугъл разгласи, че в Android 14 е въведена нова функционалност, наречена Dual-Display Mode (режим с два дисплея), която ще разрешава на приложенията да употребяват по едно и също време вътрешния и външния екран на сгъваемите смарт телефони. Тази функционалност ще открие нови благоприятни условия както пред разработчиците на приложения, по този начин и пред потребителите.

Например, когато потребителят прави фотография на другар или член на фамилията си, той може да работи с камерата на вътрешния екран. По този метод приятелят или членът на фамилията може да види резултата от снимането на външния.

Предимства на режима с два екрана

Режима с два екрана ще разреши на потребителите да работят по-ефективно с няколко задания. Например, потребителите могат да гледат видео на външния екран, до момента в който сърфират в интернет на вътрешния екран. Тази функционалност също по този начин ще разреши на потребителите да употребяват приложенията по нови способи. Например, потребителите могат да употребяват приложение за водене на бележки на вътрешния екран, до момента в който гледат лекция на външния екран. Тази функционалност също по този начин ще улесни потребителите при потреблението на приложения, които изискват повече екранна повърхност, като да вземем за пример приложения за редактиране на видео или игри.

Предимства за разработчиците на приложения

Функцията за режим с два екрана ще разреши на разработчиците на приложения да основават по-завладяващи и интерактивни прекарвания за потребителите. Например, разработчиците на игри могат да основават игри, които обгръщат и двата екрана, осигурявайки по-завладяващо игрово преживяване. Разработчиците на приложения могат също по този начин да употребяват тази функционалност, с цел да основават нови типове приложения, които се възползват от неповторимия форм-фактор на сгъваемите смарт телефони.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР