Google няма да поднови договора си за изкуствен интелект с

...
Google няма да поднови договора си за изкуствен интелект с
Коментари Харесай

Google прекратява проект за изкуствен интелект с Пентагона?

Гугъл няма да възобнови контракта си за изкуствен интелект с Пентагона , настояват източници от компанията. Решението е поради мощна съпротива на чиновниците в софтуерния колос , оповестява БиБиСи.

Служители на Гугъл подават оставка, а хиляди други подписват протестна петиция против присъединяване в плана на Пентагона, прочут като " Мейвън " . Те се притесняват, че това е първата стъпка към потреблението на изкуствен интелект за смъртоносни цели .

Според източници от компанията, изпълнителният шеф Даян Грийн оповестява на чиновниците, че няма да има продължение на контракта, откакто актуалният контракт изтече идващия март .

Журналистът от " Гизмодо " Кейт Конгър разяснява пред Би Би Си, че " Google " не е отменил плана " Мейвън " и не се изключва бъдеща работа с военните . Договорът е на стойност към 10 млн. $, само че може да помогне на компанията за по-широко съдействие с Пентагона. Проектът " Мейвън " планува изкуственият разсъдък да се самообучава и да разграничава и разпознава хора и обекти от видео и снимане с дрон.

През април близо 4 000 чиновници на Google подписват намерено писмо, в което декларират, че посредством присъединяване си в плана интернет колосът излага на риск доверието на потребителите , както и подценява своята " морална и етична отговорност ".

 Служители на Гугъл напущат поради присъединяване във боен план с изкуствен интелект
Служители на Гугъл напущат поради присъединяване във боен план с изкуствен интелект

Редица чиновници на компанията са обезпокоени от плана за потребление на изкуствен интелект
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР