Google може да ограничат правото да бъдеш забравен“, предават световните

...
Google може да ограничат правото да бъдеш забравен“, предават световните
Коментари Харесай

Google може да ограничи „правото да бъдеш забравен“

Google може да лимитират „ правото да бъдеш пропуснат “, предават международните медии, базирайки се на информация от консултант на висшия съд в Европейския съюз (ЕС). Според него както американската, по този начин и другите търсачки към този момент в бъдеще може да не бъдат задължавани да ползват правото отвън рамките на Блока.

Ако поправката бъде дефинитивно призната от съда на Европейски Съюз в Люксембург, това ще бъде огромна победа за Гугъл, която към този момент три години води борба с френския регулатор за отбрана на персонални данни. Органът в европейската страна упорства, че търсачката е длъжна при поискване да отстранява препратки в международен мащаб, а освен в търсенията във националната www.google.fr.

Проблемът, съгласно незадължителното мнение на генералния юрист на съда от четвъртък, е, че в случай че Европейски Съюз подреди унищожаване на наличие от уеб страници, налични отвън Блока, има заплаха други юрисдикции да блокират достъпа на информация до тях.

Технологичната компания срещна поддръжката на голям брой бранители на свободното слово, съгласно които разширението на териториалния обсег на „ правото да бъдеш пропуснат “ би нарушило суверенитета на други страни и би насърчило диктаторите да цензурират наличието, оповестено за тях в непознати страни.

Окончателното решение следва да бъде взето в идващите месеци от съда, който по принцип не е длъжен да се застъпва на мнението на генералния юрист, само че опитът демонстрира, че в множеството случаи го прави.

В рамките на Европейски Съюз не е допустимо по-нататъшно обжалване.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР