Google инвестира $500 милиона в китайския интернет търговец JD.com като

...
Google инвестира $500 милиона в китайския интернет търговец JD.com като
Коментари Харесай

Google вложи $550 милиона във втория най-голям интернет търговец в Китай

Google влага $500 милиона в китайския интернет търговец JD.com като част от напъните на щатския колос да разшири наличието си на бързорастящите азиатски пазари и да се пребори с съперниците си, измежду които и Amazon, предава Reuters.

Двете компании показаха вложенията си като парче от по-голямо съдействие, което ще включва и рекламата на продуктите на JD в услугата за извършване на покупки на Гугъл. То ще помогне и на китайската компанията да усили пазарния си дял оттатък Китай и югоизточна Азия.

Сред главните вложители на JD е колосът Tencent Holdings Ltd - главен съперник на водача в онлайн търговията Alibaba Group Holding.

Гугъл усилва вложенията си в Азия, където междинната класа бързо набира скорост, а неналичието на инфраструктура в търговията на дребно, финансите и други области сътвориха полесражение сред щатските и китайските интернет колоси. Гугъл неотдавна взе дял в индонезийския съперник на Uber Go-Jek, а съгласно източници на Reuters ще влага и в индийската компанията за интернет търговия Flipkart.

Като част от договорката, Гугъл ще получи 27,1 милиона новоиздадени акции в JD, което ще даде на компанията дял от към 1%.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР