Google DeepMind използва изкуствен интелект, за да достигне почти всички

...
Google DeepMind използва изкуствен интелект, за да достигне почти всички
Коментари Харесай

DeepMind се доближава до златния стандарт в сложната математика в най-новия пробив на AI

Гугъл DeepMind употребява изкуствен интелект, с цел да доближи съвсем всички умения за решение на геометрични проблеми на най-умните студенти в света, напредвайки в ценения блян за използване на бързо разрастващата се технология до комплицирана математика.

AlphaGeometry, системата на софтуерния колос, е дала отговор вярно на 25 от 30 въпроса от Международната олимпиада по математика в гимназията, съгласно документ, оповестен в Nature в сряда.

Ефективността, близка до стандарта за продобиване на златен орден на човешки състезатели, акцентира както възходящата подготвеност на AI в математиката, по този начин и пречките, които остават. Предизвикателствата на разсъжденията и ученето, показани от комплицираната математика, го вършат значим тест в напъните за основаване на неестествен общ разсъдък (AGI), който може да се равнява или да надминава хората.

„ Това е решаваща стъпка към построяването на AGI “, сподели Quoc V Le, откривател на DeepMind. „ Това е още един образец, който укрепва по какъв начин...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР