Гонка на три гуми в центъра на Варна е спретнал

...
Гонка на три гуми в центъра на Варна е спретнал
Коментари Харесай

Полицаи с изстрел спряха гонка на три гуми в центъра на Варна

Гонка на три гуми в центъра на Варна е спретнал пийнал варненец в ранния следобяд на 1 януари. За случката от през вчерашния ден в 15.25 часа описват от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи - Варна, а рисковият и за елементарните жители сюжет стартира от рутинна полицейска инспекция улица " Прилеп " в посока село Каменар на лек автомобил БМВ с варненска регистрация.

Шофьорът в началото понижил, само че като наближил полицейския чиновник дал газ, с внезапна маневра избегнал риска да удари служителя на реда и избягал към Каменар. Патрулът алармирал по радиостанцията за рисковата маневра на автомобила.

Половин час по-късно същият автомобил е видян по бул. " Осми крайморски полк " в посока центъра на Варна. Отново като видял служителите на реда, водачът изначало внезапно понижил, само че след това скоростно навлязъл в лентата на насрещното придвижване към кв. " Виница ", пробвайки се да осуети още веднъж инспекция. Опитал се да премине сред два паралелно движещи се автомобила, като по едно и също време ги блъснал странично и траял към бул. " Левски ", връщайки се в лентата към центъра.

И в двете блъснати коли за благополучие няма потърпевши. След удара, от БМВ-то се разхвърчали детайли.

Полицейският екип е повикал за помощ и спомагателен екип. Тогава почнало и преследването на БМВ-то с звуков и светлинен сигнал, защото бул " Левски " е един от оживените и централни за Варна и имало действителна заплаха за живота на инцидентни хора.

Именно тогава служителите на реда забелязали, че бягащият автомобил е без предно дясно колело, а ламарина от калника стърчи отвън купето. Въпреки повредите, лидерът не спрял, траял бързо и рисково сред другите коли, като изпреварвал от ляво и от дясно.

Настигнат е и макар настоятелните знаци да спре, той още веднъж не се подчинил, като с маневра в ляво се опитал да изблъска служебния автомобил към мантинелата на бул. " Левски ". Преди кръстовището с ул. " Дубровник ", с цел да постави завършек на рискованата обстановка в гъсто обитаем жилищен регион, служител на реда от автопатрула създал изстрел със " стоп " патрон по предното ляво колело на БМВ-то, като по-късно лидерът спрял покрай спирка " Дубровник ".

Шофьорът и спътникът му са арестувани, макар че са оказали опозиция. Шофьорът е тестван с дрегер, който е отчел приложимост на алкохол, само че от МВР-Варна не показват равнището на промилите.

Нито един от двамата арестувани няма пострадвания от породения преди този момент пътен случай.

Водачът на автомобила - 22-годишен и спътникът му, на 24 години са престъпно проявени, като водачът е и осъждан по член 343Б, алинея 3 (управление на МПС след приложимост на наркотици). Самият автомобил е бил откраднат от техен прочут.

По случая са формирани две досъдебни производства.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР