Гонка между два мощни автомобила завърши с тежка катастрофа с

...
Гонка между два мощни автомобила завърши с тежка катастрофа с
Коментари Харесай

КАТ глоби шофьор, пресякъл пътя на незаконна гонка на столичен булевард

Гонка сред два мощни автомобила приключи с тежка злополука с трета кола на столичния бул. " Черни връх ". Акт за 200 лв. обаче получава лидерът на блъснатия автомобил, който съгласно столичната " Пътна полиция " е лишил преимуществото на една от скъпите коли, взели участие в надпреварата.

Екшънът се разиграва малко преди 20 часа в събота. Двата мощни автомобила са снимани да се състезават по бул. " Черни връх ", в посока центъра. Минути по-късно двете коли не престават гонката, само че в противоположната посока. Пред тях по случайност се озовава трети автомобил. Зад кормилото е Сергей Билярски, който споделя в обществените медии случая.

" 19-годишният лидер на подобаващ с пот на челото Nissan GTR за 200 000 лева ме видя отдалеко по какъв начин върша ляв завой по бул. " Черни връх ". Беше обаче ангажиран в гонката със състезателен McLaren, не искаше да я загуби и раздаде цялата газ. В стотните преди удара видях по какъв начин колата му се усуква наляво и надясно от ускорението (това са стотици конски сили) и влиза в насрещното към мен. Спирачен път 0 ", споделя Сергей Билярски.

 Снимка: Катастрофи в София

Като по знамение след удара той е добре и както отбелязва, с помощта на шведите, че са създали Волвото толкоз сигурна кола.

 Снимка: Скрийншот

 Снимка: Катастрофи в София

pepo_automotive

По информация на мощният GTR е на предприемач, а зад кормилото е бил 19-годишният му наследник. Бизнесменът е обвиняем по дело за сводничество. Живеещи в региона постоянно чуват звук от гонки по бул. " Черни връх ".

" От много време си приказваме сред съседи, имам другарка нагоре към кръстовището, че през нощта има такива свистения от доста бързо каране на коли. Не сме подавали тъжби, единствено от тези звуци, които чуваме през нощта допускаме, че се случват такива неща и почтено казано, там пресичаме доста деликатно ", споделя Юлия Сматракалева.

След злополуката тук на бул. " Черни връх " пътните служители на реда са написали акт не на водачите, които са взели участие в гонката, а на лидера, който е направил ляв завой. По закон той е лишил преимуществото им на булеварда.

Скоростта, с която мощните коли са се движели, може да се откри единствено с експертиза, а тя е допустима, в случай че при случая има жертви или ранени. В случая няма тежко потърпевши.

За да има наказания за гонка, са нужни свидетелски показания. На този стадий такива няма.

По данни на Министерство на вътрешните работи през предходната година едвам 13 души са били санкционирани за присъединяване или образуване на гонка у нас. 94 са досъдебните производства за безчинство с моторно транспортно средство по Наказателния кодекс.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР