Голямото знаме от Рожен - Събор на народното творчество и

...
Голямото знаме от Рожен - Събор на народното творчество и
Коментари Харесай

Голямото знаме от Роженския събор се превръща в 11 100 национални флага

Голямото знаме от Рожен - Събор на националното творчество и животновъдство`2019 ще се трансформира в десетки хиляди български флага в поддръжка на националната акция „ България заслужава! “за създаване на 111-метров стълб за българското знаме на Роженските поляни в Родопите.
Прочетете още
От внушителния трикольор с повърхност от 6300 кв.м., трансформирал се в знак на последния Роженски събор, ще бъдат направени тъкмо 11 100 по-малки флагове.Те ще бъдат алегорично раздадени на присъстващите на церемонията по откриването на Паметника на Обединението – Пилон „ Рожен “,през юли идната година.

Родолюбивата самодейността за построяването на новия паметник на единението на България в Родопите е на Фондация „ Наследство в бъдещето “. Проектът се осъществя, посредством Национална дарителска акция „ България заслужава! “, под патронажа на президента на Република България Румен Радев.

111-метровият стълб на Роженските поляни ще извиси българското знаме на рекордна международна надморска височина от 1430 м.В основата ще бъде вградена капсула на времето и плоча от мрамор, изобразяваща картата на България, с посланиякъм бъдещите генерации.

Проектът се осъществя напълно с дарения от българи в страната и чужбина и е подсилен от видни общественици,  създатели, спортисти, учени, сполучливи представители на разнообразни специалности.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР