Голямото божие възкресение в човешкия живот има много измерения. Може

...
Голямото божие възкресение в човешкия живот има много измерения. Може
Коментари Харесай

Здравка Евтимова: Думата е пътека и към тинята, и към простора над нея

" Голямото божие възкресение в човешкия живот има доста измерения. Може би възкръсването на едно другарство е нашето избавление, може би една среща, един кръстопът, който ще ни поведе в красива посока. От нас зависи по какъв начин ще изберем тази посока ", сподели в предаването " Тази заран " писателката Здравка Евтимова.

" Миналото да бъде едно поле, на което през днешния ден да засеем семената на бъдещето ", прикани писателката. Поглеждайки обратно да виждаме и мощните моменти, силата и мощта, само че да виждаме и пропастите, с цел да се научим да не се боим от тях, добави тя.

" Не можем да избегнем силата на думите. Една истина, колкото и мъчителна да е тя, може да бъде изречена от недоброжелател по подобен метод, че да ни хвърли в тинята. Но в случай че е изречена от човек, който ще каже тази истина, с цел да ни отдалечи от тинята? Думата е пътека и към тинята, и към простора над нея ", счита писателката. Според нея вярата е била нужда през всички времена и една от големите опори в нашия живот.

През 2020 година на Здравка Евтимова е присъдена Националната премия " Христо Г. Данов " - 2020, за повсеместен принос в националната просвета. Статистиката за нейните изявления е поразителна: 11 сборници с разкази и 10 романа са издадени в Съединени американски щати, Китай, Англия, Канада, Израел, Гърция, Македония, Нидерландия, Италия, Сърбия. Общо в 32 страни са се появили нейни произведения. Членува в Съюза на българските писатели и е ръководител на Българския П. Е. Н.-център. Разказите и са част от образователната стратегия на Дания и Съединени американски щати.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР