Голямо обещание за газ от Гърция по интерконектора даде Теодора

...
Голямо обещание за газ от Гърция по интерконектора даде Теодора
Коментари Харесай

Голямо обещание за азерския газ. Сроковете

Голямо заричане за газ от Гърция по интерконектора даде Теодора Георгиева - изпълнителен шеф на ICGB компанията -изпълнител на плана за газовата връзка Гърция - България.

Ние сме на финалната права. Всички съществени строителни действия са приключени, сега приказваме за съпътстващи действия, с цел да получим Акт 16, сподели Георгиева в изявление за Българска национална телевизия.

" Говорим за съществени елементи, които в нашия случай се броят на пръстите на едната ръка - това е отвесна планировка, път до диспечерски център, наставление на пожарните, които писмено би трябвало да се показват, вентилатори с по-сериозен потенциал. Гоним всичко това строителят да свърши първата седмица на септември, с цел да се възнамерява Акт 15 и да се свика комисия за Акт 16, като редом се работи с институциите по събиране на всички документи, с цел да се свика оптимално бързо комисията и да се препотвърди лиценз пред КЕВР и да получим правото на прилагане края на септември, с цел да може от 1 октомври да потече газ ", сподели тя. Допълни, че водопроводът е завършил, инспекцията на канализацията също и са в непрестанен контакт с министър Шишков.

Георгиева добави още, че са сертифицирани като самостоятелен метафоричен оператор и от през вчерашния ден към този момент има комерсиална регистрация, която препотвърждава корпоративната конструкция на сдружението.

Този газопровод обезпечава 3 милиарда кубически метра, което е еквивалентно на потреблението на България, сподели тя. На първия софтуерен стадий ще бъдат налични 1 милиарда и 300 кубически метра.

1 милиарда - на база на контракт с Азербайджан. Това ще способства за извънредно понижаване на цените.

Другите 300 кубически метра са от разнообразни клиенти, които желаят да влязат на българския пазар. Около 50% от потенциала са резервирани дълготрайно, а остатъчните ще се оферират и къси и тримесечни и годишни, сподели още Георгиева.

Още от средата на юни по цялото оборудване има 40 бара газ, което е тестване на системата. В началото на септември ще се изпълни още един път, с цел да се вдигне налягането, с цел да се отговори на условията на " Булгартрансгаз ", сподели Георгева.

Мобилизирани са напъните и се надяваме газ да потече по тръбата на 1 октомври, безапелационна е Георгиева.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР