Голямата звезда на българския баскетбол Александър Везенков заяви, че националният

...
Голямата звезда на българския баскетбол Александър Везенков заяви, че националният
Коментари Харесай

Везенков: Трябва да покажем на какво сме способни на Европейското

Голямата звезда на българския баскетбол Александър Везенков съобщи, че националният тим на България би трябвало да покаже на какво е кадърен на идното Европейско състезание през септември. Тимът на Росен Барчовски е в група с Испания, Турция, Черна гора, Белгия и Грузия, като на 1 септември открива присъединяване си на шампионата с дуел против “Ла Фурия ”.

„ Това е огромна чест, отговорност и огромна наслада, че ще играем на това състезание, и че го откриваме. Знаем, че ще играем с доста мощни тимове, Испания постоянно е в зоната на медалите и постоянно играе доста добре. При нас не би трябвало да има напрежение, а да се любуваме и да играем добре на този конгрес. Не знаем дали ще имаме още веднъж шанса да сме на такова огромно спортно събитие. Всеки един мач е значим за нашето самочувствие и за играта ни. Трябва да покажем на какво сме способни “, сподели Везенков пред камерата на Българска национална телевизия.

Крилото на Олимпиакос се причисли към съотборниците си на лагера в Самоков, откакто пропусна първия подобен в Панагюрище, както и двете контроли против Чехия и Хърватия в Пардубице. Следващата седмица Везенков ще поведе “лъвовете ” в мачовете от преквалификациите за ЕвроБаскет 2025. Тимът ни се изправя против Румъния на 25 август и против Кипър три дни по-късно.

Снимка: ФИБА
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР