Голямата звезда на АржентинаЛионел Меси не беше единственият в отбора,

...
Голямата звезда на АржентинаЛионел Меси не беше единственият в отбора,
Коментари Харесай

Хулиан Алварес напомни за постижение на тийнейджъра Пеле

Голямата звезда на АржентинаЛионел Меси не беше единственият в тима, който записа редица достижения при успеха с 3:0 над Хърватия в полуфинала от Световното състезание в Катар.

Нападателят Хулиан Алварес означи два от трите гола за своя отбор в мача и по този начин със своите 22 години и 316 дни стана най-младият футболист с две попадения на полуфинал или край на Мондиал от Пеле през 1958-а, когато бразилецът го прави на 17 години и 249 дни.

Играчът на Манчестър Сити към този момент има общо 4 гола на това Световно състезание и по този начин се трансформира в едвам втория аржентинец с най-малко толкоз попадения в едно издание на шампионата, като другият е Гонсало Игуаин, който през 2010-а означи същия брой голове.

Меси също се разписа нощес и асистира за второто попадение на Алварес. По този метод той стана единственият футболист с гол и асистенция в четири мача на Световно състезание. Първият дуел е този против Сърбия и Черна гора през 2006-а, а останалите са от сегашния шампионат против Мексико, Нидерландия и Хърватия.

Така Бълхата има 19 директни голови приноса на Мондиали (11 попадения и 8 асистенции), изравнявайки се на върха в това отношение (от 1966-а насам) с Герд Мюлер, Феномена Роналдо и Мирослав Клозе.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР