Голямата цел - Бранд България, влезе в парламента. Издателят и

...
Голямата цел - Бранд България, влезе в парламента. Издателят и
Коментари Харесай

Бранд България влезе в парламента. Стандарт представя идеята

Голямата цел - Бранд България, влезе в Народното събрание. Издателят и основен редактор на " Стандарт " Славка Бозукова показа самодейността за ребрандиране на страната ни пред депутатите от Комисията по туризъм. Това стана няколко дни, откакто медията ни направи в Пампорово интернационалния конгрес „ Пампорово – сърцето на Бранд Родопи. Културно-историческият туризъм като фактор за развиването на района ".

Конференцията бе проведена в курортната перла на Свещената планина от медията ни, националната акция „ Чудесата на България ”, Фондация „ Кредо Бонум ”, Националния ръб по туризъм и Общество „ Културно завещание ” – формалният представител на най-голямата европейска организация за запазване на културното завещание на Стария континент „ Европа Ностра ” в България.
-->
Специален посетител на форума бе Амалия Зепу, началник планове на Атинския хъб за културно завещание на " Европа Ностра ".

Образът на туризма в България през погледа на националните медии бе тематиката на полемиката в отрасловата парламентарна комисия, проведена от председателстващия Цончо Ганев ( " Възраждане " ).

След пандемията от ковид и войната в Украйна има нова наклонност - ребрандиране на международните туристически дестинациии за да си върнат изгубените позиции, сподели госпожа Бозукова, която е началник на националната акция " Чудесата на България " и ръководител на Общество " Културно завещание ".

Срещу рекламна акция от 10 милиона $, фамозната Венера от картината на Сандро Ботичели - " Раждането на Венера ",  се трансформира в лице на новата рекламна акция за разпространение на страната като туристическа дестинация. Съвременната Венера си прави селфи на площад " Сан Марко " във Венеция, похапва пица на брега на езерото Комо, готви се да яхне велосипед на фона на Колизеума в Рим, поседнала е на стъпалата на картинно италианско градче и споделя митовете за шедьовъра на Ботичели, сподели Бозукова. Тя напомни, че до момента в който ние чакахме Илон Мъск на Белоградчишките скали, майка му отиде в Карпатите и ги популяризира.

Бозукова настоя в рекламата на България да се включат освен инфлуенсърите, които увличат младите, само че и същинските водачи на мнение в България.

Нима не може министърът на културата да предложения Георги Господинов, популяризирал ни по цяла Европа с премията „ Букър “, с цел да уточни своето времеубежище в Родопите. Публично знае се, че индивидът, който счупи всички върхове в тениса с 23 трофеи от Големия шлем Новак Джокович черпи сила, спейки в мистичните пирамиди в Босна. Само преди 3 месеца той поздрави родопчанката баба Веса с навършването на съвсем вековния й празник. Нима не може Министерството на туризма да го предложения да посети мистичните пещери като Утробата, в които тибетски монаси от години спят, с цел да възвръщат силите си, риторично попита издателят на " Стандарт ".

Славка Бозукова настоя за нарастване на парите за реклама на България и то най-много за културно-историческия туризъм. И заяви, че след националната полемика на " Стандарт " през ноември " Бранд България - докосни Чудесата " Министерството на туризма направи работна група. В нея влязоха представители на министерствата на културата, на земеделието и на районното развиване, само че към момента не е ясно до какви резултати е стигнала.

Цончо Ганев публично изиска от екипа на министър Зарица Динкова информация по тематиката Бранд България, както и за кои малките екрани какви суми за реклама на България са били дадени в последната година. Предложението за доклада на парите пристигна от Петьо Стайков, тв " Евроком ", който показа с болежка, че нито един от плановете на медията му за разпространение на културата и историята на България в последните 5 години не е получил държавна поддръжка.

Начинът, по който България наподобява пред света е национална идея, съобщи генералният шеф на БНР Милен Митев. Той заяви, че националното радио има специфична графа, в която промотира туризма и в частност културно-историческия туризъм и прикани сътрудниците си от гилдията да не подчертават на отрицателните вести. За Айфеловата кула се чака 5 часа, само че Франция не приказва за това, а разпространява невероятната панорама от върха, сподели Митев.

Ние, медиите, би трябвало да приказваме в един глас,  съобщи основният редактор на организация " Фокус " Петя Кузева. И прикани сътрудниците си да разпространяват античните артефакти на страната ни. Те ни отличават от другите континенти, където находките са на 200 години. " Туризмът на фокус " е профилираната графа на организацията по тематиката.

Христо Проданов, някогашен министър на туризма, в този момент народен представител от Българска социалистическа партия, предложи на новото управление на ведомството да продължи концепцията му офисите на Българска телеграфна агенция зад граница да бъдат центрове на България и Министерството.

А Ертен Анисова, Движение за права и свободи, изиска комисията да има изнесено съвещание в морски курорт.

Цончо Ганев се ангажира да направи след две седмици особено съвещание на комисията по тематиката Бранд България, на което останалите медии да развият концепциите си за допълнение на акцията.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР