Голямата шампионка по спортна стрелба Мария Гроздева е отново е

...
Голямата шампионка по спортна стрелба Мария Гроздева е отново е
Коментари Харесай

Мария Гроздева: По-добре да правим нещата, които зависят от нас

Голямата шампионка по спортна пукотевица Мария Гроздева е още веднъж е в залата за тренировки броени дни откакто завоюва квота за седма Олимпиада. На 8-и май в Русе пък в нейна чест, че бъде намерено стрелбище за първенци.

„ Няма за жалост време за отмора, тъй като доста скоро идва и другата Световна купа в Мюнхен. Не можем да отидем неподготвени Много постоянно се майтапя, че щанги доста не подвигам, само че с този показалеца подвигам по половин звук дневно “, показа Мария Гроздева за „ Здравей, България “ по NOVA.

„ Обикновено по-добрият вид е да не гледаш класирането. Някой път се блазня. Понякога с периферно зрение го виждаш. Много по-добре е да не знаеш сега къде си в класирането и какво се случва сега. Най-малкото отклонение на вниманието те разконцентрира. Трябва да внимаваш за тези няколко секунди да си направиш нещата както би трябвало. Случвало ми се е на някой изстрел да премигна. Много по-добре е да не мигам толкоз постоянно, с цел да не пропусна момента”, разяснява още Мария Гроздева и добави:

„ Наистина в този момент тази победа и орден, ми е може би най-ценният от всички международни купи. Изключително мощно беше надпреварата в Пекин. Понякога се случват и чудеса – на финала въобще не усетих по кое време минаха изстрелите. Явно адреналинът беше толкоз покачен, че въобще не усетих нито отмалялост в рамото, нито да ми тече постепенно надпреварата. Не направих интервенция, тъй като 40 дни не би трябвало да подвигам револвера. Трябват ми два месеца, с цел да потегли на надпревари. “

„ Това е извънреден триумф. Интересното е, че тя взе квота с първо място и резултат, за който не мога да се сетя да е имало за влизане във финала. Това е доста значимо. Не сме го очаквали в полза на истината “, съобщи на собствен ред треньорът Валери Григоров.

„ От 11-годишна съм почнала. Иска ми се нещо по-различно. Много ми се желае и аз да схвана какво ще върша. Нямам никаква концепция, само че желая да съм дейна и ангажирана. Това, че няма да имам ангажимент към нищо, това ще ме убие. Пожелавам си да сме живи и здрави, а за другото – златен орден. Дори не мога да си го помисля. Не е невероятно, само че по-добре да вършим нещата, които зависят от нас. Само с фантазии и пожелания мисля, че няма да стане “, приключи огромната ни шампионка.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР