Голямата офанзива на Русия в Украйна вече е в ход,

...
Голямата офанзива на Русия в Украйна вече е в ход,
Коментари Харесай

Буданов: Голямата офанзива на Русия е в ход, но трудно се забелязва с просто око - Свят

" Голямата " атака на Русия в Украйна към този момент е в ход, само че тя е толкоз качествена, че не всеки може да я види. Това съобщи началникът на Главното разследващо ръководство (ГРУ) на украинското министерство на защитата Кирило Буданов в изявление за Forbes.

Според него руснаците имат " стратегическа задача " да доближат административните граници на Донецка и Луганска област до 31 март.

" За това си мечтаят, само че няма да могат да го създадат ", убеден е той.

Според Буданов от средата до края на пролетта се чакат решителни сражения на фронта, които могат да бъдат повратна точка във войната.

Вадим Скибицки, представител на разузнаването в Киев, пък съобщи пред Асошиейтед прес, че активизирането на окупационните сили е почнало още при започване на февруари.

" След като напуснаха Херсон, руснаците се прегрупираха, което лиши два месеца. Реалните настъпателни дейности от страна на Руската федерация започнаха при започване на февруари: най-малко на 4-5 посоки, където започнаха дейни бойни дейности. Може да се чака всичко - ракетни удари и други провокационни дейности, само че украинските отбранителни сили са подготвени за това ", сподели Скибицки.

Представителят на ГРУ съобщи, че доста ще зависи от това какви ще бъдат идващите месеци.

Според Скибицки сега главните цели на Русия са Купянск в Харковска област, Лиман, Бахмут, Маринка, Авдиевка и Угледар в Донецка област. Той означи, че макар интензивните боеве в тези браншове на фронта, триумфите на съветските войски са незначителни и свидетелстват за привършване на силите им.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР