Голямата ни певица Богдана Карадочева потъна в скръб. От диабет

...
Голямата ни певица Богдана Карадочева потъна в скръб. От диабет
Коментари Харесай

Безутешна е! Голямата ни звезда Богдана Карадочева се прости с брат си

Голямата ни певица Богдана Карадочева потъна в тъга. От диабет на 72 години си отиде нейният брат – Бойчо Карадочев. Красавецът, по който въздишаха не една и две родни хубавици, бе един от най-близките хора на изпълнителката, предава България Днес.
„ Мъчно ми е, в печал съм и не мога да приказвам, простете “, споделя Богдана.
Освен певицата и фамилията й футболния клуб „ Левски “ също страда от загубата. „ Бойчо Карадочев е бил член на Управителния съвет на клуба в интервала 1999-2001 година, когато „ сините “ бележат поредност триумфи. През сезона „ Левски “ подвигна трета поредна купа “, напомнят от тима.
Бащата на Бойчо и Богдана – Иван Карадочев, е едни от първите спонсори на „ Левски “. В края на 30-те години дружно с приятеля си Реджов купуват грамадна равнища на мястото на стадион „ Васил Левски “. Взимат пейки, екипи, топки, събират момчета и им споделят: „ Вие сте новият „ Левски “.
Дълги години Иван Карадочев е ръководител на Футболния съюз на „ Левски “ и филантроп на тима, кумува на огромна част от играчите. В края на 1947 година на едно заседание на отбора позорно го изгонват, наричайки го „ зложелател на народа “. Плакал като дете. Иван е погубен в концлагера в Ловеч през 1960 година на 53-годишна възраст. Близки до фамилията описват за огромната обвързаност на Богдана към по-малкото й братче. Останали рано без мъжка родителска опора, двамата израстват доста сплотени и задружни. Помагат на майка си, която ги отглежда и учи сама. Бойчо няма мощен афинитет към музиката като именитата си сестра, макар че всички от родата им се славят като огромни меломани.
„ Брат ми го тормозеха повече от мен. Когато някой счупеше прозорец в учебно заведение, отговорен постоянно беше Бойчо. Когато няколко момчета бяха подправили дневника и неуместно бяха написала на отличниците двойки, а на себе си шестици, упрекнаха единствено него и го изключиха. Кой можеше да го отбрани? В казармата го бяха извели пред цялото отделение и някакъв шеф хитрец предиздвикал бойците да викат: „ Син на врага! “. Брат ми беше доста засегнат, покъртен и сподели на мама, че в случай че се повтори това, си е скрил един патрон и ще се гръмне. Слава богу, не се повтори това “, написа в мемоарната си книга Богдана.
След 10 ноември братът и сестрата получиха по реставрация много парцели. Първоначално Бойчо отвори кафене на столичната „ Узунджовска “, където се събират хубавиците на столицата, само че след това се отхвърля от него. Вечният ерген, както назоваха Бойчо, бе красавецът на компанията, само че също така и любезен джентълмен, впечатлил не една и две девойки. Въпреки това до последно той остана ерген.
В началото на 2000 година братът на естрадната ни звезда завъртя, сходно на убития си татко, сполучлив бизнес в ателие за кожарски и шивашки услуги в столичния кв. „ Лозенец “.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР