Голямата Лили Иванова изправи на крака 900 свои почитатели в

...
900 на крака пред Лили Иванова в Брюксел

Снимка: БГНЕС

Коментари Харесай

900 на крака пред Лили Иванова в Брюксел

Голямата Лили Иванова изправи на крайници 900 свои фенове в Брюксел! Примата покори сърцата на публиката в центъра на Европа с неповторимата си сила, огнена психика и божествена харизма.

Концертът по покана на евродепутата и съпредседател на АЛДЕ Илхан Кючюк, се организира в световноизвестната зала „ Флаже “, позната с най-хубавата звучност в цяла Европа.

Посланици на европейски страни, на Турция и на Азербайджан, на Сърбия и Македония, на Косово и Черна гора, на Казахстан и Узбекистан, евродепутати, посетители от Франция и Германия, другари от Съединени американски щати, както и кметът на Брюксел ръкопляскаха на българската поп прима.

Специално за концерта на своята обичана изпълнителка във „ Флаже “ имаше и 20-членнна група от Нидерландия, другари на Лили от Франция, Германия и даже Америка.

Лили Иванова зарадва феновете с песни от богатия си репертоар, поднесени в нови аранжименти на Ангел Дюлгеров. Сред шлагерите на българската поп звезда ще чуете „ Щурче “, „ Детелини “, „ Ветрове “, „ Камино “, „ Невероятно “, „ Искам те “, „ Преупреждение “, „ Присъда “, „ Сълза “, „ Покруса “ и доста други.

А почитателите ставаха на крайници и скандираха: „ Лили, Лили “ след всяка ария.

Примата отговори на обичта им с думите: „ Вие сте невероятна аудитория! Благодаря за любовта и уважението! “.

На сцената до Лили Иванова бяха нейните музиканти от LI Orchestra – Ангел Дюлгеров (китари, цигулка), Орлин Цветанов (цигулка), Огнян Енев (пиано, тромпет, саксофон), Иван Йорданов-Чери (китари), Росен Ватев (ударни, перкусии), Христо Михалков (бас китара), LaTiDa (бек вокали).

В края на концерта евродепутатът и съпредседател на АЛДЕ Илхан Кючюк се качи на сцената, с цел да сервира голям букет с бели рози на Лили Иванова. От своя страна тя му благодари за поканата да пее в Брюксел.

„ Там, където Лили Иванова участва значи, че участва и България. Наистина го имам вяра, тъй като Лили Иванова през годините сподели на 4 генерации българи, че тя е непреходна. Изкуството, културата, песните са непреходни и могат да бъдат голям портал към външната политика на България “, сподели пред Българска национална телевизия Илхан Кючюк минути, преди огромния концерт, който ще се помни дълго в белгийската столица.

Тя е всичко за мен. Израснала съм с нейните песни.

В България в никакъв случай не съм могла да отида на неин концерт. Живея от 5 години в Брюксел и когато разбрах, че ще идва – тов абеше като сбъдната фантазия “, показа почитателка на примата на българската сцена.

„ Лили Иванова – освен за мен, допускам, че за всеки българин, е име, което допира сърцето “, акцентира Малин Месалски, български консул в Кралство Белгия.

В рамките на пътуването на Лили Иванова до Брюксел ще бъде направено и публично показване на фондацията на примата в Европейския парламент, като задачата е разпространение на българската музика и просвета.

Лили Иванова ще бъде призната и в историческото кметство на белгийската столица, което се намира на известния площад Гран плас.

 

Източник: epicenter

Още вести четете в категория България
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР