Голямата китайската строителна и машиностроителна компания China Machinery Engineering Corporation

...
Голямата китайската строителна и машиностроителна компания China Machinery Engineering Corporation
Коментари Харесай

Китайска компания ще разширява пристанище „Варна“

Голямата китайската строителна и машиностроителна компания China Machinery Engineering Corporation (CMEC) е подписала контракт за 120 млн. евро с акционерното сдружение "Логистичен Център–Варна " ЕАД за взаимно създаване на нова инфраструктура в пристанище Варна, най-голямото в България. Това е първият пристанищен план на китайската компания в България, оповестява уеб сайтът www.portseurope.com.

Компанията CMEC, която е благосъстоятелност на държавно следената Китайска национална корпорация за машиностроене (Sinomach), ще дава отговор като главен реализатор за оптимизацията на плана, доставката на материали, строителството и инсталацията. Очаква се общият период за създаване на плана да бъде тригодишен, отбелязва БНР.

Това е първият план за пристанищно строителство, вложен от китайска компания в България и съставлява план за инфраструктура и съгласуваност в Централна и Източна Европа по самодейността на управляващите в Пекин "Един пояс, веднъж ".

"Новият път на коприната ", който е част от самодейността "Един пояс, веднъж ", съставлява дълготрайна китайска икономическа тактика за търсене на по-добър достъп за китайските артикули на европейските пазари, което включва придобиване на дялове в пристанища и други транспортни уреди и съглашения за съдействие с страните по маршрутите на този нов път на коприната.

Очаква се завършването на пристанище Варна доста да увеличи равнището на рационализация и потенциал за обработка на товарите на българските пристанища. Междувременно планът ще способства за повишение на въздействието и известността на китайската компания CMEC на пазарите в България, Черноморския район и други страни от Централна и Източна Европа.

Договорът беше подписан на неотдавнашната 8-а среща на високо ниво на Китай и страните от Централна и Източна Европа от ръководителя на компанията CMEC Хан Сяодзюн.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР