Голямата изненада на вчерашния ден в европейския футбол бе свалянето

...
Голямата изненада на вчерашния ден в европейския футбол бе свалянето
Коментари Харесай

Юнайтед започва вътрешно разследване за Грийнууд

Голямата изненада на вчерашния ден в европейския футбол бе свалянето на обвиняванията към Мейсън Грийнууд. Нападателят на Манчестър Юнайтед бе задържан в края на януари 2022-а година след стартирането в мрежата на видео и аудиофайлове от страна на някогашната му другарка.

Впоследствие той бе упрекнат от Кралската прокуратура в опит за обезчестяване, побой и контролиращо държание.

Тази обстановка обаче слага шефовете на “червените дяволи ” в доста сложна обстановка. Само няколко часа по-късно от “Олд Трафорд ” пуснаха изказване, в което се споделя, че занапред ще бъде извършено вътрешно следствие, след което ще бъде взето извънредно решение за бъдещето на Грийнууд, който дотогава няма да бъде позволен да се завърне към подготвителен развой и изяви с екипа на отбора. Там обаче не е подложен краен период за завършването на тези дейности.

На днешните си страници вестник “Дейли Мейл ” твърди, че това е призрачен сюжет за клуба. Към днешна дата играчът може да бъде систематизиран като състезател до 21 години и даже не е належащо да бъде картотекиран, а може незабавно да възобнови кариерата си. Той има контракт до лятото на 2025-а с алтернатива за спомагателен сезон и заплата от 70 хиляди паунда на седмица.

От изданието обаче настояват, че към този миг е доста по-вероятно той въпреки всичко да бъде заставен от Манчестър Юнайтед да напусне, като евентуално двете страни ще се договорят за преустановяване на договора. Изданието добавя, че е малко евентуално той да пробва да оспори сходен ход, а даже да го направи, то е малко евентуално да разполага с правни причини.

Подобен ход направи спортният колос “Найк ”, който приключи връзките си с Грийнууд съвсем незабавно след ареста му.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР