Голямата гордост на Приморско – плажната ивица пред някогашната резиденция

...
Голямата гордост на Приморско – плажната ивица пред някогашната резиденция
Коментари Харесай

Сбогом, Перла: Любимият плаж на Тодор Живков отнесен от пороя

Голямата горделивост на Приморско – плажната линия пред тогавашната резиденция „ Перла “ на Тодор Живков, е изцяло унищожена след пороя от вторник, видя кореспондент на Lupa.bg.

Плажът пред „ Перла “ е на половина отвеян, като придошлите реки от гората над резиденцията са скъсали пясъчната линия на две места, образувайки блатни езера.

„ Дъждовете в действителност бяха обилнии, само че огромната виновност носи локалната общинска власт отпред с кмета Димитър Германов. Няколко пъти това лято алармирахме, че бетонните тръби и шахтите за дъждовни води, които бяха построени още по времето на Бай Тошо, би трябвало да бъдат отпушени и почистени. За последно това е правено през 2020 година, когато „ Перла “ беше определен за плаж №1 на България и се снабди със „ наследник влаг “ Сега плажът е отвеян и разскъсан на три елементи, отхапани са най-малко 50 метра пясъчна линия – това е незаконна немарливост. Добре най-малко, че няма жертви “, недоволства притежател на плажно заведение на „ Перла “.



Плажът на " Перла " е раздран на три места от придошлите води от поройните дъждове

Построена през 1978 година, резиденция „ Перла “ беше обичаното място за почивка на Тодор Живков, който апропо е роден на днешната дата 7 септември. Плажът пред резиденцията е с най-финия пясък в България, а поради изкуствено построения залив, който не разрешава образуването на талази и течения и тюркоазения цвят на водата, линията е обичана за плажуване от майки с деца и пенсионери.

За жал, поради несвършената работа от локалната власт, огромната горделивост на Приморско е унищожена след пороя.  Направи впематление и друго – че спешните общински екипи даже не са си създали труда да запомнат разчистването на тоновете отпадъци, които са задръстили дерето.



Бетонните тръби за оттичане на дъждовните води и отвеждането им към шахтите, към този момент са разрушени от потопа. Те не са били чистени от 3 година и това е спомогнало за потопа на " Перла "

В региона на „ Перла “ се организира офроуд събор и с помощта на участниците в него, които с АТВ-та и с офроуд джипове избавиха бедстващите къмпингари в Китен, в Община Приморско се разминаха без жертви.

„ Кметът можеше от признателност към офроуд състезателите, които му свършиха работата, най-малко да изпрати профилирана техника, която да се заеме с разчистването на задръстеното дере “, недоволстват приморчани от неадкватния властник.



Дерето не е могло да поеме оттичащите се води поради запушени тръби и непочистени шахти.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР