Голяма трагедия е, че толкова много хора почиват от COVID

...
Голяма трагедия е, че толкова много хора почиват от COVID
Коментари Харесай

Д-р Монев: Голяма трагедия е, че толкова много хора умират от COVID у нас

" Голяма покруса е, че толкоз доста хора почиват от Коронавирус у нас. Разликата сред България и другите страни е процентът на имунизацията ", това сподели в „ Твоят ден “ доктор Стоян Монев, доктор в Германия.

Според него има значение и това, че при нас има доста хора с съпътстващи болести, само че тези хора не трябва да умират и би трябвало да се имунизират, с цел да се спасят от съдбовен край.

" Все още не мога да кажа, че вълната отстъпва в Германия, по-малко са случаите, изчезнаха и по-възрастните хора, които са имунизирани. В интензивните отделения има задоволително свободни кревати. Сигуацията се успокоява от позиция на хората, които умират, само че болесттите не престават да са висок %, изключително при децата ", добави доктор Монев.

Той удостовери, че Омикрон протича по-леко и по-малко пациенти стигат до интензивно.

" В България към момента няма логаритъм при лекуването на Коронавирус, който да се съблюдава във всички лечебни заведения. В Германия има и се съблюдава, което не разрешава да се изписват непотребни медикаменти ", установи доктор Стоян Монев.

" Ваксината пази доста повече от всички медикаменти, не преставам да се чудя за какво хора, които не желаят да се защищават ", заключи лекарят.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР