Голяма част от училищата могат да преминат на едносменен режим,

...
Голяма част от училищата могат да преминат на едносменен режим,
Коментари Харесай

Министър Вълчев за проблемите със сградния фонд: Ще дострояваме училищата

Голяма част от учебните заведения могат да преминат на едносменен режим, не с изграждане на нови здания, само че с дострояване. Най-трудно е в четирите огромни града, включително и Бургас, защото се нужни и терени за построяването на нови учебни заведения. Надяваме се да имаме и повече целеви средства от държавния бюджет най-много за възстановяване на материално-техническата база ”- Така в Бургас министърът на образованието Красимир Вълчев отговори на въпроса какво ще предприеме страната за решаването на наболелия проблем със сградния фонд на Английската езикова гимназия. Ситуацията е следната: Едно от най-елитните учебни заведения в града дели една постройка с Немската гимназия, там се образоват към 1 800 деца, базата от дълго време е надхвърлила потенциала си, а потребността от разделянето им в независими сгради е повече от належаща.

”Чия е виновността през последните няколко години стотици от най-изявените и надарени бургаски деца да бъдат подложени на такива условия - тесни и неремонтирани с години стаи, които даже не дават отговор на просветителните стандарти ”, алармираха родители и настояха за предприемане на незабавни ограничения.
 
„ Към сегашния миг нямаме обезпечени средства, общината има нашето партньорство в търсене на благоприятни условия за обезпечаване им ”, уточни министър Вълчев. И добави: „ Ние оказваме помощ, само че за жалост размерът на нашите благоприятни условия не е за построяването на ново учебно заведение. Ние оказваме помощ най-много за обезпечаването на обособени детайли на просветителната среда ”. Министърът разясни, че страната би трябвало да се погрижи и за още 300 учебни заведения.

При визитата си в Бургас той въпреки всичко не спести положителни думи за локалните политики, които организира Общината. „ Те изпреварват националните и се отличават с мащаб, разпоредителност и взор в бъдещето ”, съобщи той.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР