Голяма част от средствата по европейските програми са заделени за

...
Голяма част от средствата по европейските програми са заделени за
Коментари Харесай

Северна България ще е фокус за финансиране по новите европрограми

Голяма част от средствата по европейските стратегии са заделени за всички други региони в България отвън София. Това съобщи в Русе служебният вицепремиер по ръководство на европейските средства Атанас Пеканов.

Той уточни, че дълги години столицата е привличала множеството вложения, защото е била най-подготвена за това. Сега в София могат да отидат най-много 30% от всяка стратегия. Според Пеканов, във фокуса на останалия запас би трябвало да е Северна България. " Трябва да се съсредоточим изключително върху Северна България. Преди два месеца учредихме Съвет на стопански разбори, като първият разбор в него демонстрира, че страната ни се развива доста неравномерно ", добави той.

Вицепремиерът участва на тържествено събитие в Русенския университет, с което бе маркирана 10-ата годишнина от основаването на компетентност „ Финансова математика " във висшето учебно заведение. Той означи, че точно за обучение се обезпечава съществено финансиране по линия на европейските стратегии. Атанас Пеканов изнесе и лекция за изгодите от приемането на еврото в България.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР