Голяма част от новозаразените с COVID-19 проявяват необичаен симптом, наречен

...
Голяма част от новозаразените с COVID-19 проявяват необичаен симптом, наречен
Коментари Харесай

Симптом убиец подвежда болните от COVID-19, че са здрави

Голяма част от новозаразените с COVID-19 демонстрират необикновен признак, наименуван от лекарите „ щастлива хипоксия “. Той се показва в това, че пациентите не изпитват отрицателните признаци на липса на О2 в кръвта, написа zdrave.to.

Според MedikForum.ru, задграничните медии приказват за подобен необикновен признак на коронавирусна зараза като „ щастлива хипоксия “, при който хората наподобяват изцяло здрави, макар че в телата им настъпват пагубни промени.

Лекарите от Манчестърската кралска болница Джонатан Банард-Смит приказваха за няколко пациенти, които имат извънредно ниско засищане с О2 в кръвта, само че не изпитват неуместни чувства и не са били наясно с сериозността на ситуацията си.

По-специално, при такива пациенти с коронавирусна зараза, наситеността (насищането с кислород) била закрепена на равнището от 80, 70, 50 %. При здравите хора тази цифра е най-малко 95 %.
Хипоксията, която обрича органите (включително сърцето и мозъка) на дефицит на О2, е евентуално смъртоносно положение. Защо пациентите с необичайния признак не се задушават, макар че от здравна позиция би трябвало?

Експертите споделиха, че при " щастливата хипоксия " дишането може да бъде напълно обикновено, защото белите дробове не престават да набъбват.

Поради това пациентите с ковид могат да издишат въглеродния диоксид и защото той не се натрупва, както при елементарната пневмония, те не изпитват зной. Хората стартират да дишат по-дълбоко и по-бързо заради по-ниските равнища на О2, само че не са наясно, че вършат това, означават откривателите.

Явлението „ щастлива хипоксия” може да изясни неочакваното (на пръв поглед) внезапно утежняване при пациенти, които преди този момент са се чувствали напълно обикновено.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР