Голяма част от младите хора виждат бъдещето си през следващите

...
Голяма част от младите хора виждат бъдещето си през следващите
Коментари Харесай

Младите очакват заплата от 4000 лв. през следващата година

Голяма част от младежите виждат бъдещето си през идващите пет години в България, а в близката година показват като мечтано заплащане над 4000 лв.. Това демонстрира национално-представително проучване от май на  Aгенция за онлайн маркетингови изследвания за трендовете в настройките на младите българи във връзка с бъдещето им в персонален и професионален проект.
Прави усещане, че запитаните до 35 годишна възраст са доста по-склонни да разчитат на лични сили - 79% споделят, че сами носят отговорност за сполучливото си развиване в кариерата, а 51% показват, че са подготвени да жертват от персоналното си време за професионалната си реализация. Две трети от интервюираните не смятат, че образованието подсигурява намиране на добра работа в България. 
От данните излиза наяве, че запитаните са доста по-наясно с задачите си за околните 5 години и са подготвени да вложат повече от 40 часа седмично в работа, с цел да ги реализиран. Знаят какво чакат от работодателите си и ценят труда си - месечна заплата от 1000 лева дефинират като прекомерно ниска, с цел да стартират работа, а като мечтано заплащане в близката една година показват малко над 4000 лева. 
Адекватната заплата е посочена като най-съществен фактор за комфорт на работното място от 68% от интервюираните. След това идват приятната и другарска работна среда (45%), добър баланс работа - персонален живот (43%) и гъвкаво работно време (41%). Всеки втори от интервюираните твърди, че би се завърнал да живее в родния си край, в случай че му бъде препоръчано съответно работно място. 43% от запитаните възнамеряват да започват лична компания, тъй като считат, че е по-перспективно от това да са чиновници, а 26% настояват, че избират да са инфлуенсъри пред работа на заплата.
Младите хора на възраст сред 18 и 35 години чакат работодателите и страната би трябвало да се схванат за работещи способи за реализиране на съответно възнаграждение. 
По отношение на персоналния си живот 78% от интервюираните споделят, че желаят да имат дете в идващите 5 години.>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР