Голяма част от хората започват деня си с чаша ароматно

...
Голяма част от хората започват деня си с чаша ароматно
Коментари Харесай

Защо не трябва да мием зъбите си след сутрешното кафе

Голяма част от хората стартират деня си с чаша ароматно кафе . Често то е първото нещо, което предхожда всички утринните ритуали и подготовки. Дори и миенето за зъбите - в които има известна логичност, в случай че желаеме да след това да премахнем мощния мирис на кафе, който се задържа за дълго в устата.
 Бели или жълти зъби - професионално избелване и грижи или просто генетика
Защо някои хора имат по-бели зъби от останалите

Въпрос на грижа или просто генетика

Според редица експерти по дентална медицина обаче, концепцията да мием зъбите си директно откакто сме изпили кафето си не е изключително добра. Причината е, че напитката е високо киселинна и лишава време - най-малко половин час - на слюнчестите протеини да разградят киселината.

И в случай че незабавно след приема на кафе измием зъбите си, спомагаме киселината да се усвои от техните пори. А това води до разваляне на зъбния гланц и нараснала сензитивност. 
 Снимка 614619

Mалко по-добри са вести за тези, които прибавя мляко към кафето си , защото то понижава равнището на киселинност.

Затова вместо четка и паста, е добре, след кафето, да изплакнем първо устата си с малко вода за уста , защото тя понижава киселиността. И да изчакаме по този начин най-малко тридесет минути.

И като цяло, съветът на експертите е миенето на зъбите да е първото нещо , което вършим заран - още преди да консумираме каквото и да е.
 Снимка 614617

От друга страна, продължителният банкет на кафе не е нещо, което би трябвало да ни тормози Според някои изказвания, в случай че пием кофеиновата напитка постепенно, в продължение на часове, излагаме в по-голяма степен зъбите си на нездравословното въздействие на киселините. Специалистите още веднъж се намесват тук, потвърждавайки, че даже и по този начин да пием кафе си, въпреки всичко слюнката непрекъснато се задейства и непрестанно почиства зъбите, написа Glamour.
 Пробиоците и смисъла им за предодляване на възпаления и здравето на венците и устната празнина
Големите изгоди на пробиотиците и за здравето на устата ни

Според ново изследване

И в случай че има някаква щета в бавното пиянство на кафе, то е по-скоро поради захарта , прибавена към напитката. Затова в случай че сме фенове на кафето със захар, по-добре е да го консумираме в границите на 5 до 10 минути. Защото бавната консумация на захарта излага непосредствено зъбите на повече увреждания.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР