Голяма част от хората сме привърженици на сладките захарни изделия.

...
Голяма част от хората сме привърженици на сладките захарни изделия.
Коментари Харесай

По-полезни храни, с които да замените бялата захар

Голяма част от хората сме последователи на сладките захарни произведения. Макар да знаем, че захарта е нездравословна, просто не можем да се откажем от нея.

Добрата вест е, че не е нужно да се лишаваме от сладкото, с цел да спрем захарта. Можем да си набираме този обичан усет по други естествени и доста по-здравословни способи.

Захарта спомага за трупането на непотребни калории, които се трансформират в килограми, за повреждане на зъбите, за повишение риска от диабет и други съществени болести.

Ето с какви по-полезни храни можем да сменяем бялата захар, която постепенно тормози здравето ни.

1. Кленов сироп

Придобива се от кората на кленовото дърво, има кехлибарен цвят и мек сладостен усет, в който може да се усети мирис на дървесина. Кленовият сироп не съдържа нездравословни съставки.

2. Мед

Става дума за чистия естествен мед, който е натурален подсладител, снабдяващ организма с витамини и други потребни субстанции. Освен като добавка към всякакви сладкиши медът се употребява и като лечебно средство против редица кожни проблеми.

3. Меласа

 Меласата заменя бялата захар в предписания

Това е сироп от захарна тръстика, който съдържа обилие от желязо. Една лъжица дневно може да укрепи имунитета.

4. Стевия

Това е сладко растение, което не вирее по нашите ширини, а в Бразилия и Парагвай. Все отново тук също можем да го открием, само че под формата на дребни прахчета или таблетки, разтворими в течност, листа и семена. Това е натурален подсладител, който може да прибавим както към питиета, по този начин и към сладкиши и някои ястия.

 Стевията е опция на бялата захар

5. Кафява захар

Тя е по-полезна от бялата, защото съдържа по-малко захароза. Смята се, че организмът усвоява натурална кафява захар по-бързо.

6. Фурми

 Пастата от фурми е по-полезна от захарта Снимка: Sevdalina Irikova

Те са извънредно сладостен плод, който се употребява за подслаждане на торти, сладкиши, смутита, кремове и така нататък Ако ги употребявате като сладка добавка, пасирайте паста от фурми и прибавете към изделието си. Може да се употребяват и в сурово положение.

7. Кокосово мляко, сметана и захар

Кокосовото мляко се извлича от кокосовите орехи, до момента в който към момента не са узрели. То е богато на витамини, фибри и минерали, измежду които магнезий, калций, желязо и така нататък Що се отнася до кокосовата захар, тя е задоволително сладка, само че с по-лек мирис. По-полезна е от бялата.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР