Голяма част от Европа ще бъде засегната от нова гореща

...
Голяма част от Европа ще бъде засегната от нова гореща
Коментари Харесай

Европа се готви за нова вълна рекордни горещини

Голяма част от Европа ще бъде наранена от нова гореща вълна по-късно този месец след къса отмора от изгарящата горещина и пожарите. Очакванията са това да се случи през втората половина от месеца, когато температурите ще бъдат надалеч над междинните в Испания, Италия и Гърция. Това ще докара до капацитет за рекордни температури съгласно синоптиците, интервюирани от Bloomberg.

Миналия месец в Рим и Каталуня температурите доближиха невиждани стойности, а Сардиния записва най-високия температурен връх в Европа за юли – 48 градуса по Целзий. Това към момента може да бъде надминато.

Август е най-топлият месец в годината както за температурите на сушата, по този начин и за океаните в Северното полукълбо, тъй че има опция да забележим нови горещи талази през август “, сподели Саманта Бърджис, заместник-директор на службата за изменение на климата „ Коперник “ в Европейския център за Средносрочни прогнози за времето.

Горещи талази изпепелиха Северното полукълбо това лято, поставяйки света напът към най-горещия месец юли. Емисиите от изкопаеми горива затоплят планетата, предизвиквайки рискови климатични условия – от наводнения в Индия и Съединени американски щати до горски пожари в Гърция и Канада. Това заплашва здравето и поминъка на милиони, а в това време някои водачи се опълчват на по-твърдите дейности против изменението на климата.

За момента внезапното разделяне в Европа ще остане, като в северните райони, в това число Обединеното кралство, Германия, по-голямата част от Франция и скандинавските страни, ще има по-ниски от нормалните температури.

Това ще облекчи фермерите, а предстоящите дъждове при започване на август ще подкрепят царевицата и маслодайните семена в цяла Европа. Ще увеличи и равнищата на влага в почвата, подпомагайки развиването на захарното цвекло.

Все отново това може да не е задоволително, с цел да компенсира изцяло вредите от жегата и сушата по-рано това лято, като отделът за наблюдаване на културите на Европейския съюз предвижда, че добивите от слънчоглед и пролетен ечемик ще изостанат.

Очаква се Германия да регистрира над междинните равнища превалявания този месец, облекчавайки напрежението към потреблението на река Рейн.
Най-важният търговски път в Европа е заплашен
Горските пожари, които опустошиха Средиземноморието, значително бяха овладени, само че едвам откакто от 15 юли беше изгоряла повърхност с размерите съвсем на Лондон. По-сухи от нормалните условия ще продължат в елементи от Гърция и Испания, запазвайки риска от горски пожари висок.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР