Голяма част от българския народ смята, че това правителство трябва

...
Голяма част от българския народ смята, че това правителство трябва
Коментари Харесай

Цветозар Томов: Машинният вот трябва да се обработи от РИК-овете.

Голяма част от българския народ счита, че това държавно управление би трябвало да си върви. В околните дни ще разберем дали това ще се случи бързо или в малко по-голям период от време. По-скоро държавното управление ще падне и тогава отиваме на избори на 25 септември. Това сподели математикът проф. Михаил Константинов в предаването „ Денят стартира с Георги Любенов " по Българска национална телевизия.

Ако държавното управление не падне в този момент, изборите може да са през декември или чак на локалните избори през октомври идната година, предвижда той. „ Ако ще сменяме властта, би трябвало да я сменим в този момент, това е моето мнение ", добави Константинов.

Според него би трябвало да се върне опцията за гласоподаване с хартиена бюлетина, само че броенето и на двата типа бюлетини не би трябвало да се случва в комисиите. Секционните комисии по думите му би трябвало да броят единствено хартиените бюлетини, а машинният избор би трябвало да се обработи от РИК-овете.

Заместник-председателят на ЦИК Цветозар Томов съобщи, че работата на комисията е да провежда изборите, когато и да са те. Според него все още няма ясни знаци за развръзка на сегашната политическа рецесия. „ Ако тя не бъде позволена по някакъв метод в този момент, в идващите месеци фактически по някакъв метод тя ще тръгне към развръзка. Дали ще бъде стабилизация на държавното управление или нови избори, не мога да кажа ", разяснява той.

По думите му има справедливи аргументи за това Българска социалистическа партия и „ Демократична България " са в една коалиция, както и за това „ Възраждане " и Движение за права и свободи да гласоподават дружно по еднакъв въпрос. „ При всички положения това приказва за неустойчивостта на сегашната парламентарна настройка и това, че съставянето на кабинет, който да издържи на парламентарния тест, е много рискова процедура за всички. Страхува се, че посредством избори няма да получим такава настройка, която да облекчи задачата на идващите политици в Народното събрание да сформират държавно управление. Просто има няколко политически разлома в България, които се наслагват един върху различен и водят до тази неустойчивост: разломът сред Изтока и Запада, към рецесията в Украйна, Македонският въпрос ", съобщи Томов.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР