Голяма част от алкохола е полезен за здравето ни, но

...
Голяма част от алкохола е полезен за здравето ни, но
Коментари Харесай

Колко е препоръчителната доза алкохол за 1 седмица?

Голяма част от алкохола е потребен за здравето ни, само че в случай че пиете без мярка, това ще докара единствено до проблеми, сигнализират здравните специалисти към английското Министерство на здравеопазването.

За да се предпазите от рак, чернодробни болести и други тежки последици, до които ще докара алкохолизмът, експертите са пресметнали какъв брой е целесъобразната доза за консумация за другите типове алкохол.

До 6 халби бира от половин литър е целесъобразното количество, което може да изпиете за 1 седмица, без да навредите на здравето си.

Ако сте фенове на виното, не би трябвало да си позволявате повече от 7 чаши за 7 дни, без значение дали става въпрос за алено вино, бяло вино, розе или шампанско.

7 чашки ракия, уиски или различен тежък алкохол може да си позволите в границите на една седмица, като в чашата не би трябвало да има повече от 50 грама алкохол.

 Вино

Независимо кой от разновидностите изберете, е значимо да се знае, че това количество алкохол не трябва да се изпива в границите на 1 или 2 дни, а да се разпределя отмерено през цялата седмица.

Задължително е също най-малко един ден в седмицата да си взимате отмора от питиетата.

Бирата е алкохолът, които се разгражда най-бързо от тялото – за по-малко от 1 час. Най-бавно този развой се случва при виното и коняка, които се разграждат за към 3 часа и половина.

Редовното изразходване на алкохол съставлява риск за здравето за всекиго, акцентира Сали Дейвис, основен съветник на английското държавно управление по въпросите на публичното опазване на здравето.

В началото на всяка година на Острова започва акцията Сух януари с концепцията да не се прекалява със спиртните питиета даже през празничните дни. Инициативите в тази стратегия приканват британците да се въздържат от използването на алкохол през първия календарен месец от Новата година.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР