Голям тумор отстраниха наши лекари от сърцето на мъж. Кардиохирурзите

...
Голям тумор отстраниха наши лекари от сърцето на мъж. Кардиохирурзите
Коментари Харесай

Наши лекари отстраниха огромен тумор от сърцето на мъж

Голям израстък отстраниха наши лекари от сърцето на мъж. Кардиохирурзите от УМБАЛ „ Проф. доктор Александър Чирков “ отстраниха образуванията на 60-годишен пациент.

Туморът с размери седем на девет сантиметра е заел и извършил съвсем напълно кухината на дясното предсърдие на сърцето и е застрашавал да запуши белодробните артерии и белия дроб.

След постъпването на пациента в лечебното заведение е изработен скенер. Установяват се злокачествените формирания в кухините на сърцето и съществуването на две големи туморни огнища в черния дроб.

Туморът се популяризира и в коремната област като обгръща и запушва прехода на долна празна вена, преминаваща през черния дроб. Размерът на този израстък е с дължина 17 сантиметра и ширина три сантиметра.

Под управлението на проф. Димитър Петков, екипът отстранява изцяло туморите от сърцето и от цялата долна празна вена, намираща се в чернодробния сектор.

Пациентът е нормализиран, в положително общо положение и към този момент е изписан от лечебното заведение. Очакват се резултатите от хистологичния разбор, от които ще се откри какво да бъде последващото лекуване. Близките на пациента споделят, че в никакъв случай преди той не е постъпвал в болница.

За кардиохирурзите от УМБАЛ „ Проф. доктор Александър Чирков “ сходни интервенции не са необичайност. Преди два месеца лекарите отстраниха 10 см. израстък от сърцето на 40-годишен пациент. Тези формирания могат да бъдат доброкачествени, злокачествени, в резултат на инфекции и вродени положения.

Средно годишно в постъпват към 10-12 пациента с сходна диагноза.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР