Голям пожар вилня край Разлог и унищожи над 150дка неожънати

...
Голям пожар вилня край Разлог и унищожи над 150дка неожънати
Коментари Харесай

Голям пожар избухна край Разлог

Голям пожар вилня край Разлог и унищожи над 150дка неожънати житни ниви на строителния предприемач Иван Стойчев. Огънят избухна в събота вечерта в местността Средорек по пътя за Катарино, под хотел " Три планини " на починалия предприемач Владимир Каролев.

Огънят е тръгнал от запалени сухи треви и шубраци в аграрни ниви. Екипи на работа " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " от Разлог, Банско и Якоруда, както и десетки доброволци  участваха в гасенето на пожара и не позволиха той да се насочи към хотелските здания и близката гора.

Заради мощния вятър пламъците обгърнаха огромна повърхност, което провокира известна суматоха поради близостта на пожара до хотелския комплекс и Разлог. Огненото сияние се виждало чак от Банско, а фрагменти от стихията бяха разгласили в действително време в обществените мрежи.

Около среднощ над региона заваля мощен дъж и това спомогна за потушаване на пожара.

" Господ освен е българин, само че и обича Разлог! ", с тези, само че и с доста други прочувствени думи локалните поданици обясниха случилото се в събота вечерта. Според някои от тях дъждът не е инцидентен, откакто съумява да загаси огромна част от пожара, а е точно Божия интервенция.

Няма заплаха за Разлог и околните обитаеми места.

 width=

В обществените мрежи, близки до Иван Стойчев, лансираха версията за тенденциозен палеж и намекнаха, че знаят кой е причинителят. Размерът на вредите е в развой на изясняване. По случая е формирано следствие.

Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР