Голям пожар избухна край Атина и властите казаха, че са

...
Голям пожар избухна край Атина и властите казаха, че са
Коментари Харесай

Огромен пожар край Атина, предприета е евакуация

Голям пожар избухна край Атина и управляващите споделиха, че са наредили евакуация на близките къщи, съобщи Асошиейтед прес и Българска телеграфна агенция.

Огънят в предградието Пеания източно от гръцката столица се е популяризирал бързо и се е доближил към върха на планината Имитос. Пламъците можеха да се видят от Атина тази заран.

Евакуирани са хотел и къмпинг на остров Елафонисос, както и ваканционно населено място край Маратон покрай Атина.

Най-малко 130 пожарникари с 42 автомобила са борят с огъня. Според пожарната работа огънят явно се е запалил в къща или градина.

Повече от 50 горски пожара бушуват в Гърция. Борбата със стихията се затруднява от мощни ветрове и 40-градусова горещина. На крайник са 450 огнеборци и 23 самолета.

Около 1000 души не можаха да се върнат по домовете си на испанския остров Гран Канария, откакто няколко града бяха евакуирани поради горски пожар.

Огнеборци употребяват самолети и хеликоптери, с цел да потушат пожара, вилнеещ на към 32 км от районната столица Лас Палмас. Стихията заплашва няколко града и националния парк " Тамадаба " в западната част на острова, оповестиха управляващите в " Туитър ".

Испанската полиция разпитва мъж, който е обвинен, че при работа със заваръчна техника, е провокирал големия пожар.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР